Imaginile TERORII în Italia: Morții de COVID nu mai au loc în morgi. Cadavrele, stivuite în containere de marfă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Nord-estul Italiei, copleșit de numărul mare al deceselor de COVID-19. în provincia Verona, morgile sunt pline și cadavrele sunt mutate în containere frigorifice pentru mărfuri în curtea spitalului public. Iată imaginile teribile ale celui de-al doilea val.

După parada tristă a camioanelor militare de la Bergamo din martie, fotografiile șocante ale celui de-al doilea val ajung din provincia Verona: un container frigorific plasat în curtea unui spital, pentru a găzdui cadavrele victimelor covidului. Se întâmplă în Legnago, un oraș de 25.000 de locuitori în care se află al doilea centru de sănătate publică al provinciei. Spitalul nu mai poate gestiona evidența infecțiilor, internărilor și deceselor: morga este plină, așa că sicriele sunt mutate în recipientul de oțel plasat în exterior.

Verona este provincia cea mai afectată de coronavirus, cu peste 1.300 de decese și aproape 20.000 de persoane pozitive în prezent. Iar spitalele au izbucnit, după cum mărturisește chirurgul Ivano Dal Dosso, secretar veronez al sindicatului medicilor Anaao: „Suntem într-o situație de stres extrem, în Legnago, zilele trecute, erau 49 de pacienți în camera de urgență, dintre care 20 în așteptând un pat. Pacienții sunt acum tratați direct acolo, cu casca CPAP, ca și cum ar fi o terapie semi-intensivă. Și acești pacienți nici măcar nu sunt înregistrați în buletinele Regiunii, pentru că tehnic nu sunt spitalizați“, potrivit Espresso.republica.it.

Nu este mai bine în celelalte provincii din Veneto, așa cum spun și ceilalți reprezentanți ai lucrătorilor sanitari epuizați. Stefano Polato, medicul spitalului Angelo din Mestre, înregistrează o „situație decisiv îngrijorătoare: atât unitățile de terapie intensivă, cât și secțiile disponibile în prezent sunt pline”. Chiar și în Vicenza, confirmă hematologul Enrico Di Bona, „tabloul este serios și dacă va continua sistemul sanitar așa se va prăbuși, pentru că toate spitalele vor trebui convertite exclusiv în covid”. La Treviso, chirurgul ortoped Pasquale Santoriello, de la spitalul orașului Ca 'Foncello, vorbește despre „personal distrus, epuizat de schimburi de 12 ore în salopete din plastic și supus din ce în ce mai mult la contagiune“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel