Imagini șocante! Șapte polițiști bat și strangulează un român încătușat. Liderul de sindicat, arestat pentru tortură

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: colaj capturi Antena 3
Sursa foto: colaj capturi Antena 3

Imaginile au fost surprinse la Secția 16 chiar de camerele de monitorizare din secție. Potrivit propriei relatări, victima din imagini a ajuns obiectul furiei polițiștilor după ce a avut, pe stradă, o altercație cu două persoane care s-ar fi drogat. 

Bărbatul a anunțat situația la numărul 112. Însă unul dintre cei care, aparent, se drogau a sunat și el la poliție și a spus că este fiul unui polițist. Dus la secție, bărbatul care a sesizat incidentul la 112 a fost supus brutalităților în mai multe reprize.

Citește și Opt poliţişti, reţinuţi sub acuzaţia că au torturat doi tineri din Capitală

Scena 1, cu imagini alb-negru: cel reținut, cu mâinile imobilizate la spate, este trântit la pământ de un polițist. Sunt prezenți 2 polițiști, dintre care unul comite brutalitățile.

Scena 2: persoana reținută, care stă în picioare, este luată din spate de polițist și dată cu capul de banca din față și apoi pusă la pământ între pupitre. Sunt prezenți 2 polițiști, unul singur brutalizează.

Scena 3: un polițist corpolent, în geacă galbenă, cu pilozitate facială (barbă, mustață) îl apucă de gât pe suspectul care stătea pe un scaun și îl pune la pământ. La violențe participă efectiv trei polițiști. Ceilalți aflați în încăpere se uită la scenă.

Scena 4: sunt șapte polițiști în încăpere iar suspectul este așazat pe un scaun. Un polițist vine pe la spatele scaunului și-l apucă pe suspect de gât cu ambele brațe în ceea ce pare a fi o priză de sufocare.

 

Trei polițiști, arestați

 

Incidentul care a dus la brutalizarea bărbatului din imagini în secția 16 de poliție s-a petrecut în anul 2018.

Florin Vîlnei, președintele Federației Polițiștilor „Sed Lex”, a confirmat, la Antena 3, că o parte dintre cei care apar în imaginile prezentate vineri sunt aceiași din dosarul deschis de procurori pentru sechestrare și tortură într-un caz petrecut în septembrie 2020.

În acest dosar au fost arestați, joi, trei polițiști. Alți trei au fost puși sub control judiciar iar în cazul unui alt polițist nu s-a dispus nicio măsură.

Printre cei arestați s-ar afla și Viorel Constantin Șeicaru, vicepreședintele unei alte organizații sindicale, Sindicatului Naţional al Poliţiştilor. Alături de Șeicaru ar fi fost aresați polițiștii Răzvan Viorel Lupu și Dorin Nine.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel