Imagini rare: Peste 100 de păsări flamingo au fost văzute în Delta Dunării

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Imagini rare. Peste 100 de păsări flamingo au fost văzute în Delta Dunării Sursa ARBDD
Imagini rare. Peste 100 de păsări flamingo au fost văzute în Delta Dunării Sursa ARBDD

Imagini rare surprinse miercuri în Delta Dunării, 49 de păsări flamingo au fost văzute în zona protejată Sarături Murighiol, iar alte 60 pe lacul Tuzla, arată Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD). 

Diversitatea habitatelor și ecosistemelor, abundența și varietatea hranei din rezervația Biosferei Delta Dunarii au atras exemplarele de Flamingo.

„Condițiile prielnice, diversitatea habitatelor și ecosistemelor, abundența și varietatea hranei din rezervație atrag specii noi sau care au fost văzute sporadic în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării. În data de 25 mai 2021, inspectorii ecologi din cadrul RBDD au observat 49 exemplare de păsări flamingo în timpul acțiunilor de monitorizare a zonei strict protejate lac Sarături Murighiol.

Tot ieri, un număr de aproximativ 60 de exemplare de păsări flamingo au fost observate pe lacul Tuzla din RBDD.Penajul acestor magnifice păsări își schimbă culoarea datorită dietei, păsările au nuanțe diferite de roz în funcție de locație și de hrana disponibilă în zonă.

Păsările se află în migrație și în perioada formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrănire sunt ape puțin adânci. Sunt păsări ce trăiesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijă deosebită ambii părinți”, au explicat specialiștii Administrației Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pe pagina de Facebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel