Imagini LIVE de la Vigilia pascală a Învierii Domnului

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
captura video
captura video

Papa Francisc a celebrat sâmbătă seara Vigilia Pascală, iar lipsa credincioşilor ca urmare a restricţiilor impuse din cauza pandemiei COVID-19 a fost evidentă în momentele în care Sfântul Părinte a slujit aproape singur în imensa Bazilică Sfântul Petru, informează dpa.

La mesa în care se sărbătoreşte Învierea lui Iisus au fost prezenţi doar o mână de demnitari şi credincioşi, într-o biserica ce poate primi mii de vizitatori.

Anumite părţi din liturghie au fost slujite într-o formă scurtată. Pentru ceremonie a fost instalat crucifixul Sfântului Marcellus, o cruce dintr-o biserică din centrul Romei, venerată pentru că a pus capăt unei ciume în secolul al XVI-lea şi care a mai fost expus în cadrul altor evenimente papale recente.

Urmăriţi imagini în DIRECT de la Vatican:

sursa: vaticannews.va

Şi alte sărbători pascale tradiţionale, inclusiv binecunoscuta binecuvântare a Papei "Urbi et Orbi" de duminică, vor avea loc în faţa a doar câtorva persoane. Slujbele prilejuite de sărbătorirea Paştelui catolic în Cetatea Vaticanului vor putea fi urmărite în acest an online.

Toate sărbătorile papale din Săptămâna Sfântă au avut loc fără public.

Paştele, sărbătorit în acest an pe 12 aprilie de către catolici, este cel mai important eveniment din calendarul creştin, festivităţile religioase prilejuite de Învierea Domnului fiind, în mod tradiţional, marcate de optimism.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel