EXCLUSIV  Mândria României în lume, Ilie Năstase, a strivit o legendă. Astăzi nu aplaudăm

StiriDiaspora Team / 26 mai 2018, 00:23 Salveaza PDF Comentarii

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
şi nu ucid
cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc
în calea mea
în flori, în ochi, pe buze ori morminte.

O lecție pe care Ilie Năstase n-a învățat-o.

Ilie Năstase, 71 de ani, român, numărul unu mondial de două ori în anii `70, 83 de titluri câștigate. Un sportiv cu tactici agresive, care a făcut spectacol și istorie. 

General maior în retragere, cu două stele, decorat cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Comandor. Scriitor de romane în franceză, politician candidat la Primăria Municipiului București, prezent în liste de ”40 cei mai mari jucători de tenis din ultimii 40 de ani”, desemnat, nu o dată, cel mai bun sportiv român al anului. El este Ilie Năstase. 

Astăzi, în schimb, marele sportiv român a strivit corola de minuni a lumii. Cel care pentru generația tânără ar trebui să fie un model, un exemplu, un ajutor, se mulțumește să apară în știrile de cancan. 

Legenda din istoria tenisului masculin se ascunde în spatele comportamentului coleric și-și caută scuze pentru gesturi pe care nu ar fi trebuit să ajungă să le explice. 

A condus sub influența băuturilor alcoolice și dă vina pe polițiști: au stat la pândă. A plecat de la fața locului fără acceptul polițiștilor și ne spune că a fost agresat când a fost încătușat. 

Momentele grele prin care trece și greutatea numelui său îl transformă în victimă. Întrebarea este: dacă ar fi făcut victime? România este fruntașă în UE la pietoni morți în accidente rutiere. ”Până la urmă nu a ucis pe nimeni”, ”nu a fost violent ca Boureanu” sunt unele scuze incredibile ce i se găsesc. 

Înainte să vorbim despre scandalul cu polițiștii, Ilie Năstase nu a fost absent din viața publică. Presa mondenă a mai vorbit despre acesta. Despre amante, despre scandalul cu soția sa, despre bătăile în plină stradă cu Brigitte Sfăt. Este viața lui privată, dar, dincolo de tot ceea ce face, suntem noi, românii, care am fi vrut să-l admirăm, să-l aplaudăm, încă o dată, pentru totdeauna. Astăzi nu putem! 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 apr 2021, 14:11 in Social
Cutremur în România

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy