Ieşirea din România spre Bulgaria, un coșmar. MAE, atenționare pentru români: „Să aveți resurse de combustibil, apă și alimente”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ieşirea din România spre Bulgaria, un coșmar. MAE, atenționare pentru români: „Să aveți resurse de combustibil, apă și alimente”
Ieşirea din România spre Bulgaria, un coșmar. MAE, atenționare pentru români: „Să aveți resurse de combustibil, apă și alimente”

MAE informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Bulgaria sau să tranziteze teritoriul acestei țări către Republica Elenă sau Republica Turcia că în perioada sezonului estival este posibil să fie înregistrați timpi mari de așteptare la trecerea prin punctele de frontieră.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă folosirea tuturor punctelor deschise circulației rutiere internaționale, după cum urmează:

- la frontiera româno-bulgară: Giurgiu-Ruse, Calafat–Vidin, Negru Vodă–Kardam, Vama Veche–Durankulak, Lipnița–Kainardja și Dobromir–Krushari (ultimele două puncte cu orar de funcționare 08:00-20:00, pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5 t), Ostrov–Silitra, Bechet–Oryahovo (ferry), Turnu Măgurele–Nikopol (ferry) și Zimnicea–Svishtov (ferry) (ultimele două puncte de frontieră cu program de funcționare 08:00-20:00);

- la frontiera bulgaro-elenă: Kulata–Promachonas; Makaza–Nimfea (masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5 t); Ilinden–Exohi (traseu ocolitor pentru punctul de trecere a frontierei Kulata, ruta spre Kavala); Kapitan Petko Voivoda–Ormenion (ruta spre Alexandropolis); Zlatograd–Termes și Ivaylovgrad–Kiprinos (ultimile două puncte de frontieră pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5 t);

- la frontiera bulgaro-turcă: Kapitan Andreevo–Kapikule; Lesovo–Hamzabeyli; Malko Târnovo–Derekoy (ultimul punct de frontieră prezintă o infrastructură redusă și înregistrează în mod constant timpi măriți de așteptare).

 

MAE le recomandă turiștilor români să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă și alimente

 

MAE le recomandă turiștilor români să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă și alimente și să mențină în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare, iar firmelor românești de transport internațional de marfă / pasageri să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, prin luarea în considerare a posibilității înregistrării unor timpi măriți de așteptare la trecerea frontierei și prin asigurarea resurselor necesare de apă și alimente persoanelor transportate.

În acest context, este importantă informarea corectă a șoferilor români, achiziționarea din timp a vinietelor electronice și achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din R. Bulgaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel