Bulgaria. Hotelierii, îngrijorați de scăderea drastică a turiștilor din România

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

În ultima perioadă, hotelierii şi patronii de restaurante din Balcic, Bulgaria se declară îngrijorați de scăderea drastică a turiștilor din România, mai ales că au fost anulate tot mai multe rezervări.

Viktor Luchiyanov gestionează un hotel din Balcic, care este deschis tot anul. Cu toate acestea, de la mijlocul lunii martie a fost închis, iar angajații sunt în şomaj, scrie https://btvnovinite.bg/

"Bulgaria rămâne singura țară dintre țările care vor oferi un serviciu turistic, dar nu este clar când vom putea primi turiștii străini. Deja, am avut zeci de rezervări anulate pentru lunile iunie și iulie. Turiştii ne-au anunţat că nu ştiu când vor putea ajunge în Bulgaria", a explicat Victor Luchiyanov.


Balcicul este locul preferat al românilor, atât pentru vacanța de vară, cât și pentru vacanțele scurte. Anul trecut, peste 120.000 de români și-au petrecut vacanța la Balcic și în stațiunile de pe litorial, petrecând aproape jumătate de milion de nopți.


"Avem o mulțime de anulări de pe piața românească. Oamenii au avut și rezerve pentru Paște și sărbătorile de mai. Au încercat să schimbe perioada, dar, deoarece nu avem o dată clară pentru deschiderea frontierelor și libera circulație, nu știm ce se va întâmpla", spune Mariana Ivanova,managerul unui hotel și restaurant.

Hotelierii bulgari nu nu cred că bulgarii vor salva sezonul, întrucât drumul cu mașina de la Sofia până la Balcic este de aproximativ 7 ore.

Aproape toate restaurantele de pe promenadă sunt deschise, dar nu există clienți în ele. "Lucrăm în continuare cu personal redus. Avem oameni care așteaptă să fie angajaţi, dar nu avem în prezent oportunitatea de a-i plăti. Sperăm că granițele se vor deschide în curând și totul va reveni la normal", a explicat Elves Safedova, managerul unui restaurant.


În sprijinul industriei turismului, administrația locală a decis să reducă chiriile din aprilie până în iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel