Hidroelectrica propune fond de solidaritate al marilor companii pentru ajutarea românilor. Bogdan Badea: "Oamenii care au nevoie să fie ajutați"

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Directorul general al Hidroelectica a anunțat că susține înființarea unui fund de solidaritate la care să contribuie toate companiile de pe piața de energie, iar din acei bani să fie ajutați oamenii care au probleme. 

"Suntem dispuși să susținem înființarea unui fond de solidaritate, in care oamenii care au cu adevărat nevoie să poată fi subvenționați pentru a trece perioadele mai grele, inclusiv în această perioadă de pandemie. Să facem un exercițiu: prin ordonanța 114 s-a introdus acea taxă de 2%. Foarte bine. Să colectăm acea taxă de 2%, toți participanții la piață în mod egal, nu discriminatoriu. Să participe la acest fond de solidaritate prin această taxă de 2% care să se întoarcă targetat către cei care au nevoie, către cei care încă nu sunt conectați în anul 2020 la curent electric, astfel încât să fim siguri că banii pe care îi plătim cu un anumit scop, ajung la cei care au cu adevărat nevoie. Ceea ce s-a întâmplat cu liberalizarea pieței gazelor arată că deocamdată populația nu este suficient de informată. Pe acest lucru se bazează și marii furnizori care țin cu dinții de prețurile reglementate și încearcă să-și maximizeze profiturile într-o altă manieră decât cea concurențială," a declarat Bogdan BADEA, Director General HIDROELECTRICA în cadul dezbaterii online “ENERGY FORUM - LIBERALIZAREA PIEȚEI DE GAZE ȘI ENERGIE ELECTRICĂ: COSTURI VS BENEFICII.  

Vezi video:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel