Haos pe aeroportul Otopeni. Românii stau ore întregi la rând sau dorm pe jos: „Mai plecăm sau nu, ne-au sechestrat sau ce-au făcut cu noi?”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Haos pe aeroportul Otopeni. Românii stau ore întregi la rând sau dorm pe jos: „Mai plecăm sau nu, ne-au sechestrat sau ce-au făcut cu noi?”
Haos pe aeroportul Otopeni. Românii stau ore întregi la rând sau dorm pe jos: „Mai plecăm sau nu, ne-au sechestrat sau ce-au făcut cu noi?”

Este haos pe aeroporturile din țară din cauza lipsei de personal. Oamenii sunt nevoiți să stea ore întregi la rând.

Pe Aeroportul Henri Coandă din București, oamenii au fost nevoiți să doarmă direct în aeroport, să aștepte zeci de ore pentru a se îmbarca, informează Antena 3. Traficul este din ce în ce mai aglomerat pe aeroporturile din țară, iar unul dintre principalele motive este legat de lipsa de personal. 

Tineri, bătrâni sau copii mici, cu toții sunt nevoiți să aștepte zeci de ore în aeroport pentru a ajunge la destinație. Mulți dintre ei au dormit direct pe jos azi-noapte, pentru că angajații aeroportului nu au mai făcut față numărului mare de turiști. 

„Ce s-a întâmplat azi nu e normal, avem 24 de ore de când suntem în picioare. Nu am dormit, nu am mâncat, nu am băut și nu avem explicații. Mai plecăm sau nu, ne-au sechestrat sau ce-au făcut cu noi?”, spune o turistă revoltată, conform sursei citate.

„De ce nu ne-au dat nici apă, nici mâncare, nici la hotel? Ne-au zis prima dată că ne duc la hotel, nu ne-au dus, ne-au urcat în avion, ne-au dat jos, ne-au urcat, ne-au dat jos, au zis că sunt probleme tehnice la avion, că nu mergea o lumină. Și nu era asta, fiindcă când ne-am dus la ghișeu ne-au zis că din cauză că din cauză că piloții au prea multe ore de zbor”, spune o altă turistă.

Infernul oamenilor a continuat însă și mulți dintre ei s-au trezit cu zborurile anulate după ce au stat ore întregi la rând. Reprezentanții aeroportului nu au oferit niciun punct de vedere oficial și nu au anunțat când ar putea să se rezolve problema. 

 

Avertisment MAE pentru românii care au bilet de avion pentru Spania

 

Ministerul Afacerilor Externe transmite un avertisment pentru românii care se află în Spania și pentru cei care urmează să călătorească cu avionul în această țară.  

Mai multe organizaţii sindicale au anunţat o grevă a însoţitorilor de zbor ai companiei aeriene Ryanair în zilele de 24, 25, 26, 30 iunie, precum şi în perioada 1 - 2 iulie 2022, pe toate intervalele orare. Greva va avea loc în Madrid, Malaga, Barcelona, Alicante, Sevilla, Palma de Mallorca, Valencia, Girona, Santiago de Compostela şi Ibiza.

MAE avertizează că pot exista blocaje majore ale curselor aeriene operate de compania vizată.

„În vederea prevenirii unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români interesaţi să se informeze din timp cu privire la situaţia zborurilor contractate, consultând pagina web şi/sau contactând direct operatorul de zbor. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid la +34 91.734.4004, apelul fiind redirecţionat către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, transmite MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel