HAOS în Strasbourg! Poliția a dat cu gaze la un protest al "vestelor galbene"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliţia franceză a recurs la gaze lacrimogene pentru a respinge înaintarea protestatarilor mişcării "Vestele Galbene" care încercau să se deplaseze către clădirea Parlamentului European din Strasbourg (est) sâmbătă, în cel de-al 25-lea weekend consecutiv de manifestaţii de protest faţă de politicile preşedintelui ţării, Emmanuel Macron, relatează agenţia Reuters. 

"Vestele galbene" au revenit în stradă în întreaga ţară la două zile după ce Macron şi-a prezentat propunerile de politică ce includ reduceri de impozite de circa cinci miliarde de euro ca răspuns la proteste.

Aproximativ două mii de protestatari s-au strâns în apropiere de locul instituţiilor Uniunii Europene din Strasbourg, unde organizatorii au planificat să transforme protestul într-un internaţional defilând în mod simbolic către clădirea Parlamentului European, cu o lună înainte de alegerile europene din mai.

Protestele anterioare ce au avut loc la Strasbourg au fost mai paşnice. De teama violenţelor şi a distrugerii de clădiri publice ce au avut loc uneori în cursul demonstraţiilor, autorităţile franceze au interzis protestele şi au ridicat baricade în împrejurimile Parlamentului European şi ale altor instituţii ale UE. Potrivit unor martori, poliţia a recurs la gaze lacrimogene pentru a respinge înaintarea demonstranţilor. Televiziunea franceză a arătat imagini cu protestatari cu feţele acoperite care aruncau cu pietre şi alte obiecte în forţele de ordine.

La Paris, unde au avut loc în trecut unele dintre cele mai violente proteste, manifestaţia de astăzi a ''Vestelor Galbene'', organizată împreună cu confederaţia sindicală CGT, a fost în general calmă.

Proteste ale mişcării ''Vestele Galbene'' au avut loc de asemenea la Lyon şi Bordeaux. Ministerul francez de Interne a indicat că aproximativ 5.500 de protestatari au luat parte la marşurile ''Vestelor Galbene'' pe cuprinsul Franţei până la ora 12,00 GMT, comparativ cu circa 9.000 în urmă cu o săptămână.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel