Haos în Germania: sute de zboruri și trenuri anulate și numeroase accidente, provocate de polei

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Haos în Germania, sute de zboruri și trenuri anulate și numeroase accidente, provocate de polei. Sursa foto: pexels.com
Haos în Germania, sute de zboruri și trenuri anulate și numeroase accidente, provocate de polei. Sursa foto: pexels.com

În Germania, poleiul a provocat zeci de accidente, dintre care unul a fost fatal. Primele accidente au avut loc în sud-vestul țării, marți dimineață, 16 ianuarie. Doar în sudul Baden-Württemberg, poliția a raportat aproximativ 30 de accidente. 

Două persoane au fost rănite ușor, dar cele mai multe pagube au fost materiale. „Forțele de urgență sunt pe teren pentru a  oferi ajutor persoanelor rănite cât mai repede posibil”, spune poliția din Freiburg.

În Hamburg, sute de servicii de urgență și vehicule de curățare a orașului sunt de serviciu non stop. Drumurile importante, stațiile de autobuze, pistele de biciclete și trotuarele  și trecerile de pietoni sunt curățate de zăpadă și gheață.

Pe aeroportul din Frankfurt, însă, numeroase zboruri sunt anulate, miercuri, 17 ianuarie, din cauza avertizărilor de zăpadă și gheață. O purtătoare de cuvânt a aeroportului Frankfurt a declarat că 570 de zboruri au fost anulate în avans. Pasagerii sunt sfătuiți să se informeze din timp despre zborurile lor și să nu vină la aeroport dacă sunt anulați. Peste 250 de zboruri au fost anulate joi și pe aeroportul din München, scrie presa germană.

Având în vedere zăpada abundentă și gheața, Deutsche Bahn se așteaptă la întârzieri și anulări de trenuri - atât în ​​transportul regional, cât și pe distanțe lungi. Din motive de siguranță, viteza maximă a trenurilor a fost limitată la 200 de kilometri pe oră. Din cauza unei reparații la linia aeriană, există deja întreruperi între Frankfurt și Leipzig, precum și Kassel și Gera.

 

Vremea de iarnă provoacă haos în mersul trenurilor: pasagerii rugați să renunțe la călătorii 

 

Actualizare din 16 ianuarie, ora 14:56: Calea ferată își actualizează acum avertismentul. Probabil că nu doar trenurile către capitala Franței vor fi anulate. DB se temea de efecte pe scară largă asupra traficului regional și feroviar.

„Toți pasagerii care ar dori să-și amâne călătoriile planificate pentru 17 ianuarie 2024 din cauza debutului iernii își pot folosi biletul la o dată ulterioară. Legătura de tren a fost anulată”, a transmis Deutsche Bahn.

Autostrada federală 312 a fost închisă toată noaptea de 16 ianuarie lângă Biberach din Baden-Württemberg. Un camion s-a răsturnat pe gheață, iar  șoferul (24) a fost transportat la spital cu răni ușoare. Peste 200 de litri de motorină s-au vărsat în timpul accidentului: pompierii au fost nevoiți să pompeze combustibilul din pământul înghețat, iar un excavator a îndepărtat solul contaminat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel