Guy Verhofstadt, ALDE, palmă pentru PSD și Tăriceanu. O APĂRĂ pe KOVESI. Ce CERE autorităților din România!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Preşedintele grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a anunţat luni, pe Twitter, că i-a trimis o scrisoare preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, prin care i-a cerut să apere integritatea procesului de selecţie pentru funcţia de procuror-şef european şi să le ceară autorităţilor române să garanteze că Laura Codruţa Kovesi va putea participa pe deplin la acesta. Acesta spune că este consternat de atacul autorităților române împotriva lui Kovesi.

"Suntem consternaţi de atacurile autorităţilor române împotriva unuia dintre candidaţii selectaţi şi suntem îngrijoraţi că acestea riscă să submineze integritatea procesului de selecţie. A fost şocant să aflu că o citaţie emisă împotriva dnei Kovesi după ce a fost inclusă pe lista scurtă ar putea s-o împiedice să participe la audieri în Parlamentul European. Este de datoria PE să nu anticipeze rezultatul audierilor care vor avea loc la sfârşitul lui februarie şi să garanteze un proces corect pentru toţi cei trei candidaţi. De aceea, vă solicităm să interveniţi în apărarea procesului de selecţie şi să cereţi autorităţilor române să garanteze că dna Kovesi poate participa pe deplin la audieri şi poate apărea în faţa PE. Atâta timp cât nu a fost acuzată de nimic, ca să nu mai vorbim de condamnare, nu poate fi lipsită de drepturile ei", se menţionează în scrisoare.

Scrisoarea, semnată şi de vicepreşedinta grupului ALDE Sophie In't Veld., face referire la procesul de selecţie a procurorului-şef european, pentru care trei candidaţi au fost reţinuţi pe lista scurtă de către un comitet independent de selecţie.

Laura Codruţa Kovesi urmează să fie audiată pe 26 februarie pentru conducerea Parchetului European.

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost chemată vineri la Parchetul General pentru a fi audiată de procurorii Secţiei de investigare a magistraţilor, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Kovesi susține că prin aceasta se încearcă boicotarea candidaturii ei la Parchetul European.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel