Guvernul susține reducerea subvențiilor acordate partidelor politice în 2020

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Guvernul susține reducerea subvențiilor acordate partidelor politice pentru anul 2020, a anunțat, luni, Ludovic Orban. Premierul a afirmat că partidele se vor descurca la alegerile locale și parlamentare cu sumele primite. 

"În propunerea noastră va exista o reducere a subvențiilor alocate către partidele politice. Aici e un subiect mai sensibil având în vedere că în 2020 vor avea loc două alegeri, locale și parlamentare. Dar cred că o reducere a subvenției pentru partide este necesară și că orice partid poate cu propunerea noastră să susțină campaniile electorale, cu atât mai mult cu cât în cazul localelor fiecare echipă locală care candidează din partea fiecărui partid are posibiitatea să aibă contribuții care se decontează dacă sumele de bani sunt cheltuite în conformitate cu prevederile locale", a spus Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

De asemenea, premierul precizează că indemnizațiile demnitarilor vor rămâne ca în 2020, deși salariul minim a crescut.

„Încă nu am luat decizia finală pentru că avem un proces de consultare al partenerilor noștri. Avem câteva propuneri. Le-am prezentat partenerilor propunerile noastre: înghețarea indemnizației celor care ocupă funcții de demnitate publică la nivel național, județean și local. Se știe că indemnizațiile sunt calculate în funcție de salariul minim. În urma creșterii salariului minim ar trebui să crească indemnizațiile demnitarilor. Decizia noastră este de a păsta indemnizațiile la nivelul anului 2019", a subliniat Orban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel