Guvernul, proiect de ordonanţă. Probleme pe agenda zilei

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Guvernul va discuta un proiect de ordonanţă privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului naţional de dezvoltare locală, etapa a II-a.

Potrivit unui comunicat al Executivului, printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei se mai numără un proiect de lege pentru completarea articolului 5 din ordonanţa 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice.

De asemenea, Guvernul va discuta astăzi un proiect de ordonanţă pentru instituirea unor măsuri privind însoţirea cu autovehicule ale poliţiei rutiere din cadrul Poliţiei Române a şefilor de delegaţii străine în perioada de exercitare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene 2019, dar şi un proiect de ordonanţă pentru modificarea Legii farmaciei.

Pe agenda şedinţei se mai află un proiect de hotărâre privind aprobarea nivelului cotizaţiilor şi taxei pentru realizarea interconectării cu instituţii similare internaţionale în domeniul donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice, precum şi pentru acreditarea laboratoarelor de imunogenetică şi histocompatibilitate, în anul 2018.

Totodată, Executivul ar putea discuta un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 1217/2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare şi a structurii organizatorice ale Administraţiei Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" şi un proiect de hotărâre privind reaprobarea obiectivului de investiţii ''Acumularea Mihăileni pe râul Crişul Alb, judeţul Hunedoara''.

Printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei se mai numără un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei naţionale pentru competitivitate 2015-2020 şi un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 264/2003 privind stabilirea acţiunilor şi categoriilor de cheltuieli, criteriilor, procedurilor şi limitelor pentru efectuarea de plăţi în avans din fonduri publice.

Pe agenda şedinţei se mai află un memorandum privind aprobarea Planului de acţiuni pentru implementarea Programului Naţional de Reformă 2018 şi a Recomandărilor Specifice de Ţară 2018, dar şi un Raport privind managementul funcţiilor publice şi al funcţionarilor publici pentru anul 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel