Guvernul Italiei le-a pus gând rău influencerilor: youtuberii ar putea primi până la cinci ani de închisoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Giambruno, partenerul Giorgiei Meloni: „Este prea cald în Italia? Dacă nu vă convine, stați acasă”
Giambruno, partenerul Giorgiei Meloni: „Este prea cald în Italia? Dacă nu vă convine, stați acasă”

Guvernul Meloni vrea să introducă o lege penală, care să-i pedepsească pe youtuberi cu până la cinci ani de închisoare.

Guvernul italian pregătește o lege ad-hoc pentru "reprimarea youtuberilor" după cazul Casal Palocco: până la cinci ani de închisoare pentru oricine "exaltă un comportament ilegal" sau "incită la violență" pe rețelele de socializare.

Guvernul Meloni vrea să introducă o nouă regulă. Încă o infracțiune care va fi adăugată la codul penal. De data aceasta - după organizatorii de rave party-uri, protestatarii împotriva climei și carnea sintetică - youtuberii sunt în vizor, atât de mult încât încă de dimineață se vorbește despre o "reprimare" care va fi introdusă cât mai curând posibil. Întotdeauna pentru a da impresia că, imediat ce se întâmplă lucruri, guvernul intervine.

 

Italia, lege penală care-i pedepsește pe youtuberi cu până la cinci ani de închisoare

 

Cadrul legislativ, care va fi folosit pentru a introduce norma, potrivit celor anticipate de Il Messaggero, ar putea fi proiectul de lege anti-baby gang, dorit cu insistență de Liga și Matteo Salvini. În acest text, care a fost recent hăituit în Comisia de Justiție a Senatului și care încă nu și-a început procesul, ar putea fi introdus un articol ad-hoc pentru a lua măsuri împotriva youtuberilor.

Noua normă i-ar pedepsi pe cei care, indiferent dacă sunt majori sau nu, "glorifică un comportament ilegal" sau "incită la violență". Exemplul dat este cel al curselor de mașini nesăbuite. Cei care postează aceste videoclipuri și fac bani prin intermediul platformelor de socializare datorită conținutului lor ar risca până la cinci ani de închisoare.

Obiectivul, explicat de subsecretarul Lega, Andrea Ostellari, este "de a evita efectul de modă generat de cei care fac matrapazlâcuri pe internet". Intervenția, la nivel de reglementare, ar consta într-o modificare a articolului 414 din codul penal, adică instigarea la comiterea unei infracțiuni: aici ar urma să fie introdusă o nouă infracțiune, pentru a-i pedepsi pe cei care folosesc instrumentele digitale în acest scop.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

 -> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel