Guvernul Dăncilă, porție de ironie în Las Fierbinți: „Ne trebuie oameni DOBITOCI și LOIALI”

Guvernul Dăncilă a avut parte de o porţie de ironie în serialul Las Fierbinți de la postul PRO TV. 

Primarul din Fierbinți încearcă să facă o impresie bună prefectului, al cărui rol a fost interpretat de Răzvan Vasilescu, dar se lovește de sinceritatea acestuia: „Nu te ustură buzele, mă? Că pe mine mă ustură fundul. Ce mă tot linguşeşti aşa, mă? În loc să mă întrebi cu ce treabă am venit, tu mă tot perii”, potrivit stirimondene.fanatik.ro

Ulterior, prefectul îi cere lui Vasile să renunțe la fotoliul de primar în favoarea secretarei sale, în schimb, îi oferă funcția de ministru al Transporturilor, o aluzie la faptul că România a ajuns la al treilea Guvern de când PSD a câștigat alegerile.

Această decizie este motivată prin faptul că la partidul de la guvernare are nevoie de „oameni dobitoci și loiali”, care se pricep să facă proiecte doar pe hârtie, adică „să semneze ca primarul”. Mai mult, există și paralele ironice la controversatele modificări dorite pentru Justiție, dar și la liderul partidului.

 

Replici:


Prefectul: Te deranjează?

Primarul: Nu, dar nu înţeleg, mă scuzaţi...

Prefectul: Avem nevoie de oameni suficient de dobitoci, că nouă ăştia ne trebuie. Ne trebuie oameni dobitoci şi loiali, îl picăm iar şi trebuie să alegem iar alţi oameni. Şi primul care mi-a venit în cap eşti chiar tu. Tu ai toate datele, ai fi perfect ca ministru al Transporturilor şi asta va fi propunerea mea în Comitetul Executiv. Dacă eşti cuminte şi îmi promiţi că nu-mi ieşi din vorbă, te susţin pentru postul ăsta până în pânzele albe şi 100% al tău.

Primarul: Să vă gândiţi dvs. la mine... m-aţi lăsat fără cuvinte. Vă promit că am să fac tot ce e posibil să ridic această ţară pe culmile...

Prefectul: Lasă, gata, o să-mi mulţumeşti tu mai târziu.

Primarul: Ce ar trebui să fac, că nu prea mă pricep?

Prefectul: Păi eu de ce m-am gândit la tine, mă, că te pricepi? Tu nu trebuie să faci nimic, Vasile, tu doar stai la birou şi semnezi. Noi îţi dăm şi tu semnezi. Aşa că aici exersează tu, la semnătură.

Primarul: Şi ce semnez?

Prefectul: Bă tu eşti dobitoc? Proiecte, Vasile, proiecte, că faci treabă, că faci autostrăzi, drumuri, poduri şi ce ne mai trece nouă prin cap.

Primarul: Am să fac autostrăzi în toată ţara, nu am să vă dezamăgesc.

Prefectul: Bă băiatule, tu eşti dobitoc? Tu nu ai televizor acasă? Când s-a făcut ceva pentru ţara asta? În acte se face, atât.

Primarul: Am înţeles, dar dacă se sesizează, ştiţi...

Prefectul: Cine să te bage pe tine la puşcărie, mă, eu? Vasilică, interesul meu şi al partidului este ca tu să stai cocoţat acolo un mandat întreg, să stoarcem cât putem, că nu o să dureze o veşnicie. Să nu mă dezamăgeşti, că mi-am pus la bătaie şi obrazul, şi portofelul pentru tine. Deci, dacă eşti cuminte şi-mi promiţi că nu-mi ieşi din vorbă, tu eşti următorul ministru al Transporturilor. Am discutat un pic şi cu preşedintele partidului, să-i dea Dumnezeu sănătate, că zi şi noapte se gândeşte la noi să schimbe justiţia, să nu mai trăim cu frica asta.

Primarul: Şi Opoziţia, dacă...

Prefectul: Păi ce treabă ai tu cu Opoziţia? Opoziţia o să latre un pic şi o să se calmeze, că şi eu aş fi lătrar dacă i-aş fi văzut cu ciolanul la bot. Calmează-te, mă, am făcut noi altele mai grave, s-a întâmplat ceva?

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy