Guvernul britanic s-a sucit: Elevii, obligaţi să poarte măşti doar când merg prin şcoală

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
elevi_scoala_masca
elevi_scoala_masca

Guvernul britanic şi-a revizuit miercuri 26 august 2020, reglementările în ceea ce priveşte portul măştilor în şcolile din Anglia, după ce a afirmat că această măsură nu era necesară. Decizia a provocat noi critici pe tema gestionării epidemiei cu noul coronavirus, informează AFP.

 

 

 

În regiunile unde transmiterea virusului este ridicată, adulţii şi elevii trebuie de acum înainte să-şi acopere faţa atunci când se deplasează în interiorul unităţilor de învăţământ. Portul măştii nu va fi cu toate acestea obligatoriu în sălile de clasă, unde se estimează că riscurile sunt mai mici.

În restul tarii, guvernul nu recomandă portul măştii, dar lasă unităţile să decidă "dacă acestea considera că este adecvat pentru situaţia lor particulara", a precizat Ministerul Educaţiei într-un comunicat publicat marţi seara. Această schimbare de poziţie are la bază recomandările OMS exprimate vineri în favoarea portului măştii de la vârstă de 12 ani ca măsură împotriva transmiterii virusului şi intervine la o zi după o decizie similara luată în Scoţia, fiecare entitate care aparţine Regatului Unit având competente in materie de educaţie.

Directorii unităţilor şcolare au insistat pentru utilizarea măştii, susţinuţi de Partidul Laburist, principalul partid de opoziţie şi de sindicatele din educaţie. Cu toate acestea, măsură nu-i mulţumeşte nici pe laburişti, care estimează ca portul măştii ar trebui să fie generalizat în spaţiile comune ale şcolilor, nici pe o parte dintre deputaţii conservatori.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel