Guvernul analizează astăzi ordonanța privind pensiile private 

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Ședință de Guvern - Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Ședință de Guvern - Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Guvernul are pe agenda şedinţei de miercuri, între altele, analiza unui proiect de ordonanţă de urgenţă referitor la pensiile private şi proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Informatic Naţional de Semnalări, în vederea participării României la Sistemul de Informaţii Schengen. Potrivit unui comunicat transmis marţi, Executivul va lua în discuţie proiectul de OUG pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul pensiilor private.

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern se află proiectul de lege referitor la organizarea şi funcţionarea Sistemului Informatic Naţional de Semnalări şi participarea României la Sistemul de Informaţii Schengen. Prin actul normativ se urmăreşte asigurarea cadrului juridic necesar participării României la schimbul de date cu statele membre Schengen, cu scopul de a contribui la întărirea cooperării între autorităţile române competente şi cele din statele membre, astfel cum este reglementat de prevederile europene în domeniu, se arată în nota de fundamentare.

Tot în şedinţa de miercuri, Executivul va discuta un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează OUG 83/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare de paşapoarte şi serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, precum şi OUG 84/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor.

Conform notei de fundamentare, proiectul de act normativ este promovat din iniţiativa Ministerului Afacerilor Interne, în vederea eficientizării activităţii autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice în domeniul regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, respectiv în domeniul evidenţei persoanelor şi are în vedere şi accelerarea proceselor de simplificare administrativă şi transformarea digitală a serviciilor publice şi a procedurilor interne de lucru.

Un alt act normativ aflat pe ordinea de zi a şedinţei se referă la amendarea Acordului cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru finanţarea Proiectului privind finalizarea construcţiei, renovarea sau reabilitarea clădirilor culturale de interes public din România, semnat la Bucureşti la 4 mai 2007 şi la Paris la 14 mai 2007.

Executivul mai discută şi un proiect de hotărâre care prevede suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului cu suma de 10.000.000 lei, ca urmare a rectificării bugetare, şi alocarea acesteia organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale.

Totodată, Guvernul are pe agendă şi un proiect de hotărâre care modifică Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Ce se mai află pe ordinea de zi a Guvernului

 

Executivul mai discută un proiect de hotărâre referitor la amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement.

Actul normativ prevede legiferarea accesului persoanelor cu nevoi speciale pe pârtiile de schi cu referire punctual la echipamentul acestora şi actualizarea nivelului amenzilor în scopul ridicării nivelului de conştientizare al administratorilor de pârtii şi al turiştilor în ceea ce priveşte respectarea obligaţiilor ce le revin, se precizează în nota de fundamentare.

Pe ordinea de zi a şedinţei se află mai multe memorandumuri privind organizarea de concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante din cadrul unor instituţii publice din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Inspecţiei Judiciare, precum şi pentru ocuparea a 70 de posturi de expert extern în afara organigramei în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială pentru implementarea proiectului "Politici sociale performante - strategie naţională pentru implementarea performantă a politicilor familiale".

Un alt memorandum se referă la măsuri privind consolidarea parteneriatului cu regiunile de dezvoltare pentru implementarea programelor regionale 2021-2027 prin semnarea unei declaraţii comune între Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Agenţiile de Dezvoltare Regională pentru lansarea programelor regionale 2021-2027.

Guvernul mai are pe agendă o informare referitoare la amenajarea Hidroenergetică Răstoliţa la nivelul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel