Guvernul a decis: Pacienții români cu forme ușoare de COVID-19, supravegheați la domiciliu 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Guvernul României a adoptat aseară o ordonanță de urgență care permite persoanelor infectate cu SARS CoV-2 să fie monitorizate de medicul de familie, fără să mai fie necesară internarea în spital. Pacienții cu forme ușoare de COVID-19 vor fi supravegheați la domiciliu. 

Potrivit Ordonanței de Urgență, bolnavii vor fi totuși evaluați într-un spital dacă vor primi rezultatul testului pozitiv. Aici, medicii vor recolta probe, vor face radiografii, apoi îi vor trimite acasă dacă aceștia prezintă o formă ușoară de COVID-19. Pacienții trebuie să se izoleze la domiciliu și vor fi monitorizați prin telefon de medicii de familie.  În cazul în care starea lor de sănătate de agravează, pacienții trebuie să sune urgent la numărul de urgență 112. 

Pentru monitorizarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatici, medicii de familie ar urma să primească în jur de 100 de lei de bolnav. Potrivit studiilor sero-epidemiologice de prevalență, raportul de infectare între numărul diagnosticat de cazuri și numărul real de persoane care au trecut prin infecția cu COVID-19 este, de fapt, de 1 la 10. Asta înseamnă, de fapt, că în ultimele 24 de ore, în România, ar fi vorba despre 40.000 de persoane infectate, este explicația dată de reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel