Guvernul a decis: Directorii pot aproba cursurile online

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:
Sorin Cîmpeanu, despre funcționarea școlilor după încetarea stării de alertă
Sorin Cîmpeanu, despre funcționarea școlilor după încetarea stării de alertă

Guvernul a decis cum vor se vor ține cursurile elevilor, totul va fi la mâna directorilor. Școlile pot decide singure dacă trec în format online și fără să mai aștepte avizul DSP. 

 

Anunțul ministrului Educației vine după ce mai mulți părinți au cerut suspendarea cursurilor în format fizic  din cauza creșterii numărului de infectări cu Covid. În peste 100 de localități, se țin deja cursuri on-line.

„Avem posibilitatea trecerii în online, solicitare în baza articolului 3 aliniatul 2 către ISJ, respectiv ISMB, care, în lipsă de resurse, nu ai suficiente cadre didactice pentru că sunt în carantină sau infectați. Inspectoratele vor aproba aceste solicitări, indiferent de numărul lor”, a explicat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, citat de TVR

Pe de altă parte, reprezentanții Federației Părinților au explicat și de ce își doresc cursuri online.

„Noi nu vrem închiderea școlilor în bloc, ci doar acolo unde este necesar. Sunt părinți care ar fi vrut să-și trimită necondiționat copiii la școală dar trebuie să ne uităm și în curtea profesorilor, care nu se pot expune oricum și oricând, a transmis Iulian Cristache, preşedintele Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi.

România pare că se închide pe bucăți. Directorii decid cum se vor susține cursurile

 

 

Numărul cazurilor de Covid e în continuă creștere, iar acest lucru poate shimba scenariile de susținere a cursurilor de la oră la oră. Cei care pot decide sunt doar directorii unităților școlare, a decis Ministerul Educației.

În ultimele 24 de ore au fost 9.148 de cazuri noi de COVID-19. Rata de pozitivare a testelor este de 28,4%, un nou record în valul patru. Alte 209 decese au fost raportate de autorități. De asemenea, la ATI sunt 1.632 de pacienți, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. Ministrul Educației a anunțat că vor fi distribuite 70 de milioane de teste salivă, pentru a garanta că elevii nu sunt infectați,

„Ele vor fi achiziționate pe ONAC, vor ajunge la DSU, și vor fi distribuite de DSP-uri din fiecare județ conform repartiției pe care Ministerul Educației a dat-o deja către DSU” a precizat Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel