Guvernele României şi Spaniei vor avea o primă şedinţă comună, miercuri

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Guvernele României şi Spaniei vor avea o primă şedinţă comună, miercuri
Guvernele României şi Spaniei vor avea o primă şedinţă comună, miercuri

Guvernele României şi Spaniei se vor reuni, miercuri, la Castellón de la Plana, într-o primă şedinţă comună.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, alături de premierul Nicolae Ciucă, România va fi reprezentată la reuniune de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Attila Cseke, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

 

România şi Spania au abordări similare pe mai multe dosare strategice 



"Şedinţa comună a Guvernelor român şi spaniol marchează un moment cu valenţe simbolice sporite, dintr-o dublă perspectivă. Este prima reuniune interguvernamentală comună, prefigurând şi aniversarea, în 2023, a 10 ani de la stabilirea Parteneriatului Strategic româno-spaniol. Dincolo de a fi un partener strategic, Spania este şi un prieten apropiat al României. De-a lungul anilor, am reuşit să construim o relaţie bazată pe încredere reciprocă, pe un dialog politic substanţial, dinamic şi pe o abordare constructivă şi deschisă", a afirmat prim-ministrul Ciucă.

El a remarcat cooperarea economică şi sectorială a celor două ţări, menţionând că România şi Spania au şi abordări similare pe mai multe dosare strategice în context UE şi NATO.

Vezi și: Motivele pentru care foarte mulți români s-au stabilit în Spania. Ica Tomi: Niciodată nu a fost o țară în care veniturile să fie extraordinar de mari

 

Aproape un milion de români contribuie la dezvoltarea Regatului Spaniei



Potrivit lui Ciucă, legăturile bilaterale sunt şi mai strânse datorită comunităţii foarte puternice, bine integrate şi foarte active de aproape un milion de români care contribuie la dezvoltarea societăţii şi economiei Regatului Spaniei.

Cu prilejul şedinţei, vor fi semnate o serie de memorandumuri de înţelegere privind cooperarea sectorială în domeniul muncii şi protecţiei sociale, consultări politice în domeniul afacerilor externe, pregătirea diplomaţilor, cultură, cooperarea în situaţii de urgenţă, agricultură şi sănătate.

Vezi și: Spania nu acceptă dubla cetățenie, impediment pentru comunitatea românească. Ica Tomi: Foarte mulți, pentru o carieră, renunță la cetățenia română

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel