Grupuri de români terorizează locuitorii din Maryland și Pennsylvania. Poliția americană: "Intră în case și fură tot ce pot"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Stefan Chiciu, Anisoara Nistor și Ana Maria Velcu, cei trei cetățeni români arestați în SUA
Stefan Chiciu, Anisoara Nistor și Ana Maria Velcu, cei trei cetățeni români arestați în SUA

Trei români au fost arestați în Frederick (Maryland), fiind acuzați că au dat o serie de spargeri. Ei fac parte dintr-o rețea de hoți care intră peste oameni în case sub diferite pretexte, după care fură tot ce le cade în mână. 

Trei cetățeni români au fost arestați în legătură cu o serie de furturi și spargeri în Maryland și Pennsylvania, conform poliției.

Stefan Chiciu, în vârstă de 43 de ani, Anisoara Nistor, în vârstă de 41 de ani și Ana Maria Velcu, în vârstă de 33 de ani, toți erau căutați cu mandate de arestare emise de autoritățile americane, conform unui comunicat de presă al biroului șerifului din comitatul Frederick.

Conform comunicatului, Velcu și Nistor sunt căutate și la nivel internațional de către Organizația Internațională de Poliție Criminală, Interpol.

Cum acționau românii

 

Potrivit Yahoo News, care citează un comunicat de presă al biroului șerifului, începând cu 28 decembrie, în zonele Emmitsburg, Jefferson, Point of Rocks, Thurmont și Woodsboro, grupuri mici de bărbați și femei au comis mai multe furturi. Hoții au acționat, de asemenea, în Maryland și sudul statului Pennsylvania.

Ancheta este încă în desfășurare, Chiciu, Nistor și Velcu sunt acuzați că fac parte dintr-o operațiune mai amplă de furt. 

Potrivit poliției, modul de operare era aproape mereu același: unii dintre ei distrăgeau atenția proprietarilor spunând că vor să cumpere ouă sau animale de fermă, în timp ce alții intrau în casele oamenilor fără permisiunea lor. Alteori se întorceau și intrau în casele oamenilor de unde furau tot ce le pica în mâini.

Polițiștii americani au stabilit că grupurile de hoți călătoresc adesea pe distanțe mari față de zona în care locuiesc, în Baltimore. De obicei, aceștia circulă cu diferite modele de microbuze cu numere de înmatriculare din afara statului.

Sunt mai multe astfel de grupuri în zonă 

 

În comunicatul de presă, șeriful comitatului Frederick, Chuck Jenkins, a declarat că biroul șerifului a colaborat cu poliția din comitatul Baltimore, orașul Baltimore, comitatul Anne Arundel, comitatul Carroll, comitatul Howard, comitatul Washington și comitatul Montgomery, împreună cu poliția de stat din Maryland și cu agențiile de aplicare a legii din Pennsylvania.

Locotenentul Andy Crone de la biroul șerifului a declarat că agenția crede că există "mai multe grupuri în regiune care comit aceste infracțiuni". Crone a cerut ca oamenii să rămână vigilenți și să sune la 301-600-2071 dacă văd ceva suspect.

După arestări, Serviciul de Imigrație și Control Vamal al SUA (ICE) a emis ordine de reținere pentru Chiciu, Nistor și Velcu. ICE emite ordine de reținere pentru persoanele arestate în baza unor acuzații penale atunci când există motive probabile să creadă că acestea pot fi expulzate din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel