Gruparea de români care jefuia americani, destructurată. Mașinile de sute de mii de euro le-au fost confiscate 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a anunţat că a luat în administrare, din dispoziţia procurorilor DIICOT, patru autovehicule de lux - un Ferrari Portofino, două Lamborghini Urus şi un BMW X4, a căror valoare se ridică la 3,93 milioane lei (800.000 euro).

Maşinile au fost aduse în ţară de membrii unei grupări de români, cercetaţi pentru jefuirea a zeci de bătrâni din SUA.

ANABI susţine că, pe durata anchetei, cu acordul sau la cererea proprietarilor ori cu încuviinţarea instanţei, instituţia poate valorifica bunurile mobile indisponibilizate prin licitaţii publice online.

Conform DIICOT, în perioada 2020-2022, această grupare, constituită în oraşul Râmnicu Vâlcea pe fondul relaţiilor de rudenie dintre membrii săi, a fost implicată, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, în zeci de infracţiuni de "furt prin distragerea atenţiei" în dauna unor cetăţeni americani, în general persoane în vârstă, cărora le-au fost sustrase bijuteriile pe care le purtau sau diverse sume de bani pe care le aveau asupra lor. În cazul în care bătrânii ripostau, erau deposedaţi prin violenţă de valorile deţinute.

Anchetatorii susţin că membrii acestei grupări au transferat din SUA în România o parte dintre bijuteriile sustrase, în valoare de aproximativ 120.000 de dolari.

Sume uriașe de bani au ajuns în România



În scopul spălării profitului ilegal, ei au achiziţionat lingouri şi monede din aur în valoare de aproximativ 732.000 de dolari, precum maşini de lux de sute de mii de dolari.

În plus, tâlharii au comercializat pe teritoriul american, fără a fi autorizaţi, bijuterii din aur sau din metal comun cu privire la care pretindeau în mod fraudulos că ar fi confecţionate din aur. Parte din aurul şi bijuteriile aduse în România a fost amanetat la diverse societăţi comerciale de profil în vederea obţinerii de sume de bani.

De asemenea, aceştia au solicitat şi obţinut de la guvernul SUA ajutoare de şomaj destinate contracarării efectelor pandemiei SARS-COV2, folosind în acest scop acte false, în contextul în care nu îndeplineau condiţiile pentru accederea la aceste indemnizaţii.

În prezent, faţă de doi membri ai grupării instanţele de judecată din SUA au dispus măsura arestării preventive. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel