Grindină pe Valea Prahovei. Stratul de gheață a atins câțiva centimetri

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Grindină pe Valea Prahovei. Stratul de gheață a atins câțiva centimetri Sursa - Salvamont Prahova
Grindină pe Valea Prahovei. Stratul de gheață a atins câțiva centimetri Sursa - Salvamont Prahova

Fenomene mereorologice extreme se produc în România, din cauza valului de căldură. Acestea au ajuns și pe platoul Bucegi, pe Valea Prahovei și în Bușteni, unde furtuna violentă a lovit mai multe localități.

Pe platoul Bucegi, în Bușteni, dar și în mai multe localități din Prahova, precum Plopu, Urlați și Albești Paleologu, au fost înregistrate căderi masive de grindină. Peisajul pe Platoul Bucegi a arătat ca unul de iarnă.

„Se mai întâmplă în anumiți ani, dar anul acesta a fost foarte rău, ținând cont de viitura care a afectat orașul Bușteni acum câteva zile. Se pare că și azi va veni încă o viitură. A fost o rupere de nori pe Platoul Bucegi, după care a început grindina care a albit efectiv tot platoul", a declarat Laurenţiu Paraschiv, coordonatorul Salvamont Buşteni, la Digi 24.

„Avem turiști surprinși la Cruce, pe platou, care au mașinile în Piatra Arsă. Deocamdată s-a liniștit, este OK. În caz de viituri recomand turiștilor să se oprească unde sunt. Valea cea mai afectată este Valea Caraiman, cu trei treceri peste firul principal. Nu vom închide traseele decât în cod roșu, eventual", a mai declarat Paraschiv. Prahova se află sub cod portocaliu de furtună până vineri seară la ora 23:00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel