Greve pe termen nelimitat pe mai multe aeroporturi din Europa. Zborurile ar putea fi perturbate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Greve pe termen nelimitat pe mai multe aeroporturi din Europa. Zborurile ar putea fi perturbate
Greve pe termen nelimitat pe mai multe aeroporturi din Europa. Zborurile ar putea fi perturbate

Plecările în vacanță ar putea fi perturbate în această vară pentru cei care vor călători cu avionul.

Agenții de securitate de pe aeroportul din Bruxelles vor intra în grevă pe 20 iunie, și nu sunt singurii. Piloții anumitor companii aeriene, dar şi cei care manevrează bagajele, au anunţat mişcări de protest similare.

Sezonul estival se anunţă plin de provocări pe aeroportul din Bruxelles. Sindicatele piloților de la Brussels Airlines au depus vineri un preaviz de grevă pe termen nelimitat, iar echipajele de cabină ar putea face același lucru în curând. Compania aeriană este unul dintre principalii operatori de pe aeroportul belgian, și a anunțat deja anularea a 148 de zboruri în perioada aglomerată a verii - asta pentru a încerca să-i liniștească pe angajații care se plâng de condițiile de lucru foarte grele, cu program prea încărcat.

„Evident, scopul nu este acela de a-i incomoda pe pasageri, dar ar trebui să se știe că, dacă companiile aeriene continuă să se comporte atât de rigid cu agajaţii, vor exista probleme în iunie și iulie, iar dacă acest lucru nu se schimbă după aceste acțiuni, grevele ar putea continua toată vara”, a spus un membru al sindicatului, conform Știrile PRO TV.

 

90% dintre piloții companiei Brussels Airlines sunt PENTRU această grevă

 

În acest moment, 90% dintre piloții companiei Brussels Airlines sunt PENTRU această grevă și intenționează să o pună în practică. Următorul pas: sondaj în rândul însoţitorilor de zbor. Rezultatele vor fi cunoscute miercuri şi se va şti exact dacă greva se confirmă.

„Sunt 1.000 de persoane care şi-au dat demisia (de la compania aeriană), iar celor care au rămas li s-au impus condiții de muncă mai grele decât înainte, mai ales la programul de zbor. Drept urmare, timpul de odihnă între două curse aeriene a fost mult redus”, a mai precizat membrul sindicatului.

 

Piloții Ryanair amenință cu mişcări de protest

 

Piloții Ryanair amenință, de asemenea, cu mişcări de protest, iar cei care se ocupă cu gestionarea bagajelor la Aviapartner au intrat în grevă spontană săptămâna trecută.

Lucrurile nu stau mai bine nici pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Personalul de la sol va intra din nou în grevă de la 1 iulie, pentru a cere mărirea salariilor şi condiţii de muncă mai bune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel