Greva în Italia, pe 2 decembrie: Transportul va fi complet paralizat. Iată rutele afectate

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
MAE, avertizare călătorie în Italia: Transportul va fi complet paralizat
MAE, avertizare călătorie în Italia: Transportul va fi complet paralizat

Transportatorii din Italia au anunțat o nouă grevă pentru ziua de vineri, 2 decembrie. Iată cum vor fi afectați călătorii.

Călătorii din Italia se vor confrunta cu noi perturbări în această săptămână, ultima dintr-o serie de greve în transportul național fiind anunțată pentru vinerea viitoare.

Vor fi afectate zborurile, trenurile, taxiurile și transportul public local, precum și unele școli și unități sanitare și sectorul logistic. Greva face parte dintr-o acțiune coordonată între mai multe sindicate naționale și locale, potrivit publicației The Local.

 

Revendicările protestatarilor

 

Printre revendicările muncitorilor se numără introducerea unui salariu minim național și o creștere salarială în funcție de inflație, precum și înghețarea cheltuielilor militare și creșterea investițiilor în școli și în sectoarele de sănătate publică și transport.

Iată cum vor afecta grevele călătoriile de vineri.

 

Ce zboruri sunt afectate

 

Personalul companiei spaniole Vueling va face grevă timp de 24 de ore pe 2 decembrie, în semn de protest față de ultima rundă de concedieri anunțată de companie.

Vueling nu a confirmat modul în care vor fi afectate zborurile, dar nu sunt excluse întârzieri sau anulări.

La momentul redactării acestui articol, nici o altă companie aeriană nu pare să fie implicată în grevă.

Personalul de la sol din aeroporturile din întreaga țară va participa la acțiune, ceea ce înseamnă că ar putea fi cauzate perturbări semnificative pentru cei care zboară cu alți transportatori.

Agenția națională de aviație civilă din Italia, Enac, a publicat o listă cu numerele de zbor și rutele care vor fi protejate de anulare.

Zborurile de la 7.00 la 10.00 și de la 18.00 la 21.00 sunt, de obicei, garantate în Italia, la fel ca și zborurile care trebuiau să plece sau să ajungă înainte de orele programate pentru grevă, dar care au fost întârziate din motive independente de voința oricui.

De asemenea, sunt garantate toate zborurile intercontinentale care sosesc, inclusiv cele pentru care Italia este țară de tranzit.

Ca și în cazul grevelor anterioare, cei care ar trebui să călătorească vineri cu Vueling sunt sfătuiți să își verifice statutul zborului cu operatorul înainte de a pleca.

În cazul unor întârzieri sau anulări severe, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri.

Consultați ghidul nostru pentru mai multe detalii.

 

Grevă în sistemul feroviar

 

Personalul de la Ferrovie dello Stato Italiane (FS), compania feroviară națională de stat din Italia, va intra în grevă timp de 24 de ore, de la ora 21.00 pe 1 decembrie până la ora 21.00 pe 2 decembrie, a anunțat compania.

Trenitalia, filiala FS, a publicat listele cu toate serviciile a căror continuitate este garantată în caz de grevă; iată lista lor cu rutele naționale de trenuri care nu ar trebui să fie afectate de grevă joi și vineri.

Pentru serviciile regionale, puteți căuta pe site-ul Trenitalia în funcție de regiune pentru a afla ce servicii feroviare sunt garantate. FS atrage atenția că întârzieri și perturbări ale călătoriei ar putea apărea înainte și după ora de începere și de încheiere a grevei.

În unele regiuni, cum ar fi Lombardia, sunt garantate serviciile între orele 6-9 și 18-21, precum și anumite alte rute considerate esențiale.

 

Transportul public

 

Vineri vor avea loc greve locale în mai multe orașe și regiuni din Italia.

La Milano, personalul operatorului de transport public ATM va face grevă în diferite puncte pe parcursul zilei. Se așteaptă perturbări semnificative ale serviciilor de autobuze, tramvaie și troleibuze între orele 8.45 și 15.00 și după ora 18.00.

Serviciile de metrou sunt garantate până la ora 18.00, după care călătoriile ar putea fi perturbate. Funicularul Como-Brunate va avea probabil un serviciu limitat de la 8.30 la 16.30 și de la 19.30 până la încheierea serviciului.

Nu este încă clar în acest stadiu dacă vor participa și taximetriștii.

În Roma, se așteaptă perturbări majore ale serviciilor de autobuz, tramvai și traseu între orele 8.30 și 17.00 și de la ora 20.00 până la încheierea serviciului. Din nou, deocamdată nu este clar dacă vor participa și taximetriștii.

În Napoli, personalul operatorului de transport public ANM va intra în grevă, ceea ce va provoca perturbări la linia 1 de metrou, la funicularele Montesanto, Chiaia, Centrale și Mergellina, precum și în autobuze și tramvaie.

Și în Bologna, serviciile de autobuz și alte servicii de transport terestru vor fi perturbate între orele 8.30 și 16.30 și de la ora 19.30 până la sfârșitul serviciului.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel