Grecii continuă cu laudele la adresa românilor: „Pompierii sunt mai mult decât un comando”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În aceste 5 zile în care incendiile se dezlănțuie pe multe fronturi, unul dintre elementele care au fost raportate în detaliu se referă la țările care au trimis pompieri pentru a contribui la efortul forțelor elene, relatează presa din Grecia.

Printre cele 8 țări care au trimis ajutoare se numără România, care într-o postare pe rețelele de socializare a subliniat că nu vom „lăsa frații noștri greci în acest moment critic”. Și nu au făcut-o. De fapt, este posibil să fi făcut mai multe.

Poate au oferit pompierilor din Grecia oportunitatea unui seminar de stingere a incendiilor.

Potrivit presei din Grecia, „pompierii români sunt mai mult decât un comando. Sunt instruiți în orice situație posibilă, au dezvoltat metode pe care le găsești doar în batalioanele armatei care acționează pe câmpurile de luptă și se ocupă de foc așa cum ar trebui: nu ca un fenomen natural, ci ca un adversar care are doar planul A, astfel încât să poată să se aplice tactici pentru a opri. Chiar și într-un mod treptat”.

 

Pompierii au fost transportați pe fronturile de incendiu

 

Pompierii cu cele 23 de vehicule pe șenile, au sosit din România, au mers la Promachonas și de acolo au fost transportați pe fronturile de incendiu cu cea mai mare nevoie, adică cele care se află în Evia.

Acolo și-au instalat propria bază peste noapte, scanând terenul și zona cu drone, răspândind furtunuri de 60 de metri începând de la râuri și surse de apă, pe care le-au protejat în punctele în care traversează drumul, au interfon în uniformele lor și este sigur că dacă li s-ar oferi libertatea de mișcare, ar fi putut preveni răspândirea în continuare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel