Grecia. Româncă de pe insula lovită de inundații, mărturisiri cutremurătoare: „Ne-a prins în somn. Nu am salvat nimic!“ (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puţin cinci persoane, inclusiv un bebeluș de câteva luni, şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale şi a furtunilor care au provocat inundaţii pe insula grecească Evia în weekend. O româncă povestește coșmarul prin care a trecut.

Cele mai multe dintre victime, printre care şi un bebeluş, au fost găsite în interiorul sau în apropierea locuinţelor lor din Evia, la nord-est de Atena, potrivit departamentului de pompieri. Salvatorii caută în continuare două persoane date dispărute.

Serviciul de pompieri a primit zeci de apeluri pentru a ajuta la scoaterea apei din locuinţe şi vehicule. Furtuna s-a pornit la miezul nopţii când majoritatea localnicilor dormeau. Înainte de a interveni în zona inundată, pompierii au fost nevoiţi să stingă 50 de incendii provocate de fulgere.

Zeci de rezidenţi au fost evacuaţi, iar opt oameni au fost salvaţi cu ajutorul elicopterelor într-o zonă unde apele unui râu au ieşit din matcă, inundând drumurile. Transportul a fost perturbat. Oamenii au fost evacuaţi cu elicoptere şi bărci pneumatice. Drumurile sunt inaccesibile. Apa a ajuns la 1 metru şi jumătate, iar 3 mii de case au fost inundate.

Toată catastrofa asta s-a petrecut în mai puţin de o oră

 

O româncă stabilită în regiune de 28 de ani a povestit în exclusivitate pentru Observator tragedia.

„Ne-a prins în somn. Case distruse, am avut şi morţi, din păcate, maşinile toate sunt pe malul mării sau în fundul mării. N-am apucat să plecăm de acasă, n-am apucat să ne salvăm maşinile, n-am apucat să salvăm nimic.

Gardurile au fost luate de apă şi duse în drum, s-au spart toate drumurile, s-au produs alunecări de teren, a venit foarte mult noroi. Toată catastrofa asta s-a petrecut în mai puţin de o oră“, a povestit Elisabeta Șerbănescu, o româncă din Evia.

Pe înregistrările video transmise live pe profilul ei de Facebook, românca se aude cum plânge în hohote,a sistând neputincioasă la dezlănțuirea furiei furtunii.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel