Grecia. Coșmar pentru o familie de români, plecați în vacanță fără vaccin: „Am fost lăsați în fața spitalului pe motiv că infectăm”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Grecia. Coșmar pentru o familie de români, plecați în vacanță fără vaccin: „Am fost lăsați în fața spitalului pe motiv că infectăm”
Grecia. Coșmar pentru o familie de români, plecați în vacanță fără vaccin: „Am fost lăsați în fața spitalului pe motiv că infectăm”

O familie de români a povestit coșmarul prin care a trecut în momentul în care rezultatul la unul din testele PCR a ieșit pozitiv, ei nefiind vaccinați. Aceștia au trebuit să stea în carantină zece zile și nu au fost primiți în spital.

„După un concediu de 7 zile petrecut în Grecia, aș vrea să va împărtășesc experiența mea nu tocmai plăcută în Skiatos.

Așadar, fiind nevaccinați (aș aprecia dacă v-ați abține de la comentarii răutăcioase pe tema aceasta) am făcut pe 5.06.2021 în România testele PCR, care au avut rezultat negativ. La intrare în Grecia, în 07.06.2021, am fost testați cu teste rapide - rezultatele negative din nou.

La plecare, pentru a nu sta în carantină în România, am făcut test PCR în data de 13.06.2021, al cărui rezultat a fost POZITIV.

ȘOC! Am fost sunați să ne facem bagajul și să ne prezentăm de urgență în fața clinicii de stat, lângă clinica privată unde am făcut testul.

Ajunsă acolo cu soțul meu, a ieșit o doamna doctor care nu ne-a permis accesul în incinta clinicii și i-a făcut soțului meu un test rapid afară, pe pervazul unui geam. Rezultat pozitiv.

Deja aveam frisoane și emoții. Afară era frig, bătea vântul și începuse să plouă. AM FOST LĂSĂȚI ÎN FAȚA CLINICII PE MOTIV CĂ INFECTĂM SPITALUL. NIMENI NU NE-A CONSULTAT, NIMENI NU NE-A LUAT O TENSIUNE, NIMENI NU NE-A ÎNTREBAT, POZITIVI FIIND, DACĂ SUFERIM ȘI DE ALTE BOLI.

A ieșit într-un târziu o doctora, probabil, care la insistența mea ne-a dat o hârtie pe care a scris rezultatul pozitiv pentru soțul meu și o bucată de hârtie cu numele unui hotel și un număr de telefon să ajungem acolo.

Dacă i-am spus că nu avem cu ce să ajungem și că ar trebui să ne trimită cu ambulanța, a spus că nu este posibil pentru că ar trebui să dezinfecteze ambulanța și costă. În fine, a chemat un șofer de acasă și ne-a dus la hotelul pentru Covid cu un autoturism. Au spus că vom stă aici pentru 14 zile.

REAMINTESC FAPTUL CĂ NICIUN CADRU MEDICAL NU NE-A VIZITAT ATÂTA TIMP CÂT AM STAT AICI. DE ASEMENEA, NU NE-A FOST ADMINISTRAT NICIUN MEDICAMENT. TOT TRATAMENTUL PE CARE L-AM LUAT ÎN ACESTE 10 ZILE A FOST CUMPĂRAT DE NOI SAU TRIMIS DIN ROMÂNIA DE FAMILIE.

ÎN ZIUA A 10a AU VENIT SĂ NE TESTEZE PCR PE BANII NOȘTRI SĂ VADĂ DACĂ NE DAU DRUMUL MAI DEVREME. NU SĂ NE CONSULTE, NU SĂ NE ÎNTREBE CUM SUNTEM.

Singura persoană care ne aducea mâncare și apă, era dna. de la recepția hotelului. Așa că, după 10 zile de izolare, așteptăm rezultatele testelor pentru a vedea ce vom face de mâine....

Toate informațiile sunt contradictorii, dimineață ni s-a spus că nu putem pleca decât după 14 zile din izolare, acum, au venit să ne facă teste plătite de noi și ne spun că putem pleca mâine indiferent de rezultat (negativ sau pozitiv)

NU REUȘESC SĂ ÎNȚELEG! CE SE ÎNTÂMPLĂ?”, a povestit românca pe pagina de Facebook Forum Grecia, pagină destinată turiștilor români în țara elenă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel