Grav accident cu o mașină cu volan pe dreapta: O româncă a murit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un accident a avut loc marți pe drumul european 79 din Gorj. O femeie de 69 de ani și-a pierdut viața după ce fiul său de 47 de ani care conducea o mașină cu volanul pe partea dreaptă a intrat într-o depăşire și s-a izbit în plin de un TIR pe contrasens.

În urma impactului puternic autoturismul a fost aruncat într-un cap de pod. Și șoferul vehiculului a suferit răni grave și a fost transportat la spital.

Accidentul s-a produs în comună Bâlteni. Bărbatul de 47 de ani se grăbea să ajungă la Craiova, unde își ducea mama pentru a urma un tratament medical. Pe o porţiune de drum cu vizibilitate bună, dar cu restricții de viteză, acesta s-a angajat într-o depăşire şi a intrat în plin în tir-ul care circula pe sens opus.

Șoferul camionului nu a mai reuşit să evite impactul.

„Mi-a intrat în față, pe contrasens, a intrat în depășire aici la coloană – avea și viteză dacă era în depășire –și s-a dus în șanț – da, a dat în mine, s-a rotit și s-a dus în șanț”, spune șoferul de TIR la Știrile PRO TV.

„Cine știe, o fi avut viteză, l-o fi luat somnul, că e cu volan pe dreapta”, spune un localnic, conform sursei citate.

 

„S-a auzit că o bubuitură foarte puternică”

 

După ce s-a dat alarma, mai multe echipaje de salvare au ajuns la faţa locului în încercarea de a salva victimele grav rănite. Din păcate, pentru femeia de 69 de ani nu s-a mai putut face nimic.

„S-a auzit că o bubuitură foarte puternică, am venit, s-a dat șoferul jos de pe TIR, era foarte afectat, iar când am ajuns acolo femeia era deja moartă, iar la bărbat îi curgea sânge foarte puternic din cap”, povestește o localnică.

„Șoferului autoturismului i-au fost acordate primele îngrijiri medicale--şi a fost transportat la spital pentru investigații amănunțite”, a precizat Maria Băran – purtător de cuvânt ISU Gorj.

„Pacientul este politraumatizat și a primit îngrijiri medicale necesare la Unitatea de Primiri Urgențe, fiind, de asemenea, supus unui examen computer tomograf”, a declarat Mihaela Țicleanu – purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu.

 

Accidente frecvente se produc în acea zonă

 

În acest loc, sătenii spun că au loc frecvent astfel de tragedii.

„Sunt foarte multe accidente în zona asta, zici că e zonă blestemată, de ani de zile”, spune o localnică.

Pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel