Grapini, ATAC la Kovesi. CTP: A comis o EROARE

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Reacţie virulentă din partea lui Cristian Tudor Popescu la adresa Mariei Grapini. Jurnalistul a taxat dur intervenţia europarlamentarului în cadrul comisiei CONT, unde era audiată Kovesi.

„Doamna Grapini, care a comis o eroare în direcţia în care dorea să acţioneze, dânsa punând întrebări evident tendenţioase şi neinformate însă din spaţiul românesc. (...) Aţi văzut că nimeni nu i-a pus întrebări lui Kovesi în legătură cu problemele ei din ţară. Au întrebat-o să vadă dacă este capabilă să facă faţă funcţiei europene. Că nu se pune problema acolo să fie din nou şefa DNA, cum a pus problema doamna Grapini.” a precizat Cristian Tudor Popescu pentru Digi24.

 

Jurnalistul a mai subliniat modul în care a fost abordată Laura Codruţa Kovesi în raport cu ceilalţi candidaţi la funcţie, ân contextul atacurilor la care a fost supusă de către oficialii de la Bucureşti.

„A fost tratată diferit, atitudinea față de ea a fost diferită față de ceilalți doi candidați. Voi sunteți de-ai noștri, germanul, franțuzul. Doamna Kovesi venea dintr-o zonă ca acelea marcată pe hărțile din Evul Mediu: sub „HIC SVNT LEONES”, adică „aici sunt lei”. De acolo vine ea. Și au sesizat ce se întâmplă în raport cu propria ei țară, cu guvernanții. Modul ticălos în care este atacată. Ea nu a cerut susținerea nimănui, dar măcar să nu fie atacată în felul ăsta. Ce cred că s-a întâmplat este exact contrariul față de ce au urmărit doamna Grapini și acoliții ei de la București.”

 

Toate aceste lucruri, a mai adăugat Cristian Tudor Popescu, nu au făcut decât să îi convingă pe oficialii europeni de poziţia lui Kovesi în faţa presiunilor politice din est.

„Este vorba în primul rând de estul european. Acolo au loc principalele fraude cu fonduri europene. (...) Pericolul cu un candidat venit din Est este ca el să acționeze de conviență cu guvernele sau anumite persoane sau anumite grupări mai mult sau mai puțin infracționale din aceste țări estice. (...) Tot ce s-a întâmplat n-a făcut decât să-i convingă pe europeni că doamna Kovesi este ultimul om care să cadă la pace cu guvernul României, sau cu indivizi din Ungaria, Polonia sau alte țări din est. Iată ce efect au obţinut cei din România.” a declarat jurnalistul pentru Digi24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel