Grădina zoologică din Chester îngheață criogenic la -196°C celulele celor mai rare animale din lume pentru a salva sute de specii de la dispariție

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Grădina zoologică din Chester îngheață criogenic la -196°C, celulele celor mai rare animale din lume pentru a salva sute de specii de la dispariție
Grădina zoologică din Chester îngheață criogenic la -196°C, celulele celor mai rare animale din lume pentru a salva sute de specii de la dispariție

Grădina zoologică din Chester îngheață criogenic la -196°C, celulele celor mai rare animale din lume pentru a salva sute de specii de la dispariție.

Conservatorii de la Grădina Zoologică Chester au colaborat cu unii dintre cei mai importanți experți în reproducerea animalelor din Marea Britanie pentru a îngheța celulele unora dintre cele mai prețioase animale de pe planetă cu ajutorul azotului lichid, transmite Daily Mail.

Oamenii de știință și experții în reproducere de la Grădina Zoologică Chester au fondat împreună "Nature's SAFE" - una dintre cele mai mari biobănci vii din Europa, dedicată conservării și regenerării celulelor celor mai prețioase animale de pe planetă.

Mici mostre de țesut din ovare, testicule și urechi sunt prelevate de la animalele care au decedat la grădina zoologică și, folosind tehnologii de ultimă generație, sunt congelate în azot lichid.

 

Mostrele de țesut congelate ar putea fi folosite pentru a conserva în continuare speciile la nivel global

 

Oamenii de știință spun că, în viitor, pe măsură ce tehnologiile de reproducere avansează, mostrele de țesut congelate ar putea fi folosite pentru a conserva în continuare speciile la nivel global prin generarea de spermă și ovule - astfel încât specialiștii în conservare să poată restabili diversitatea genetică pierdută la speciile de animale amenințate cu dispariția.

Biobanca de celule vii congelate a criogenat deja celule de la peste 100 de specii de animale extrem de amenințate - inclusiv rinocerul negru de est, broasca găină de munte, magpia verde de Javan și jaguarul, aflate în pericol critic de dispariție.

Dr. Sue Walker, șefa departamentului științific de la Grădina Zoologică Chester și cofondatoare a Nature's SAFE, a declarat: "Având în vedere că rezervele genetice și populațiile de animale sunt în continuă scădere în sălbăticie, activitatea grădinilor zoologice moderne de conservare, precum a noastră, nu a fost niciodată mai importantă.”

"Tehnologiile, cum ar fi crioconservarea, ne oferă o nouă piesă esențială a puzzle-ului de conservare și ne ajută să asigurăm protecția multor animale din lume pe care, din păcate, suntem pe cale să le pierdem.

 

Proiectul Nature's SAFE are scopul de a proteja speciile de animale pe cale de dispariție

 

Nature's SAFE găzduiește în prezent mostre de țesut biologic ale unora dintre cele mai periclitate specii de pe planetă - oferind o poliță de asigurare vitală pentru animalele sălbatice amenințate, astfel încât acestea să poată fi protejate pentru generațiile viitoare.

Tullis Matson, președinte și fondator al Nature's SAFE, a declarat: "Fără Nature's SAFE, pentru multe specii aflate deja în pragul extincției, nu va mai exista nicio cale de întoarcere.

Cu Nature's SAFE și cu alți parteneri de biobancă, există optimism. Știm că cea de-a șasea extincție în masă de pe Pământ este în curs de desfășurare și că vor urma vremuri grele.

„Întrebarea este ce vrem să facem în această privință? Iar răspunsul nostru este: vrem să asigurăm opțiunile viitoare pentru biodiversitate, acționând acum".

Dr. Veronica Cowl, coordonator pentru biologia reproducerii la Grădina Zoologică Chester și la Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice și a Acvariilor (EAZA), a declarat: "De mai bine de trei ani lucrăm la înțelegerea reproducerii la civetul de Owston, o specie evazivă, și este fantastic că acum putem păstra genele din populația actuală a grădinii zoologice în Nature's SAFE, The Living Biobank.

„Este un mare pas înainte în activitatea noastră de prevenire a dispariției acestei specii frumoase și este o plăcere să lucrăm cu un grup de oameni atât de pasionați”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel