Germania. Un român a încercat să spargă vitrina unui magazin. Hoțul, prins la scurt timp după tentativa de jaf

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Germania. Un român a încercat să spargă vitrina unui magazin. Hoțul, prins la scurt timp după tentativa de jaf
Germania. Un român a încercat să spargă vitrina unui magazin. Hoțul, prins la scurt timp după tentativa de jaf

Azi dimineață, în jurul orei 3:10, un rezident a orașului Neumünster a sunat la poliție după de a fost trezit de o bubuitură. Când s-a uitat pe geam a văzut o persoană, îmbrăcată în haine negre, care fugea din fața unui vitrine, pe care a încercat să o spargă

 

Imediat, la fața locului, au ajuns mai multe echipaje de patrulare. Oamenii legii au reușit să-l depisteze rapid pe bărbatul care era îmbrăcat în negru. Acesta a fost surprins în fața restaurantului „Klatsch-Palais”.

În același timp un alt echipaj de patrulare a descoperit că cineva a încercat să spargă vitrina unui magazin din Lütjenstrasse 2 cu o piatră smulsă din trotuar.

Suspectul este un român, în vârstă de 22 de ani. Acesta a fost arestat preventiv de ofițerii de la Secția 1 de Poliție Neumünster. Bărbatul nu vorbea limba germană, dar a putut comunica cu un oficial în limba spaniolă. Românul și-a recunoscut fapta, deși nu a putut pătrunde în magazin, deoarece geamul a rezistat loviturii, relatează shz.de.

Tânărul de 22 de ani nu avea o adresă permanentă, așa că a rămas în custodia Secției 1 de poliție Neumünster.

Un caz similar a avut loc pe 20 decembrie.

 

Germania. Un român și un polonez au plecat la furat. Primul drogat, celălalt beat 

 

În noaptea de luni spre marți, 20 decembrie, polițiștii au reușit să prindă și să aresteze doi hoți, un român și un polonez, care furau catalizatoarele mașinilor. Oamenii legii au fost surprinși să descopere că unul era drogat, iar altul beat.

Alarma s-a declanșat în jurul orei patru dimineața, când un locuitor, în vârstă de 81 de ani, din Kaiserstraße a fost trezit de zgomotele puternice, provocate de un fierăstrău de pe stradă.

Imediat, bărbatul de 81 de ani s-a dus la fereastră și a observat un bărbat întins sub un Opel care era parcat. Lângă mașină, se afla un alt automobil, un Renault, cu motorul pornit. Când a deschis geamul și a încercat să vorbească cu celălalt bărbat, acesta s-a târât imediat de sub mașină și s-a așezat în grabă pe scaunul pasagerului din Renault.

Făptașii au fugit de îndată în direcția Friedrich-Ebert-Straße. Bărbatul de 81 de ani, care a fost martor la acest incident, a anunțat poliția, iar oamenii legii au plecat în urmărirea acestora. Un echipaj de patrulare a observat mașina care a fugit pe Hüttenallee și a reușit să o oprească la un semafor de la intersecția cu Europaring.

 

Un român și un polonez au plecat la furat. Unul beat, altul drogat

 

După ce au reușit să îi oprească, polițiștii au descoperit că la volanul mașinii se afla un român, în vârstă de 31 de ani, care conducea sub influența drogurilor.

În plus, pe scaunul pasagerului se afla un cetățean polonez, în vârstă de 33 de ani, aflat în stare ușoară de ebrietate. Cei doi bărbați erau cunoscuți de ofițerii de poliție pentru infracțiuni pe care le-au comis în trecut, majoritatea contra proprietății.

De asemenea, după ce i-au prins pe cei doi bărbați, polițiștii au descoperit că în vehiculul pe care aceștia îl conduceau se aflau diverse unelte. Printre acestea se număra și un fierăstrău, lame de ferăstrău și un cric. De asemenea, oamenii legii au găsit și un catalizator, înfășurat în haine. Acesta se afla în spațiul pentru picioare de pe bancheta din spate.

În urma verificărilor, polițiștii au confiscat uneltele și mașina pe care cei doi bărbați, un român și un polonez, o conduceau. Cei doi bărbați au fost arestați. În prezent, aceștia așteaptă să fie urmăriți penal și vor fi aduși în fața unui magistrat, informează un comunicat de presă al Poliției din Krefeld.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel