Germania. Un român a băut bine și a urcat la volanul camionului. Șoferul a provocat zeci de accidente pe autostrada

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Trei mașini, implicate într-un accident pe DN 5, în Giurgiu. Traficul este blocat
Trei mașini, implicate într-un accident pe DN 5, în Giurgiu. Traficul este blocat

Șoferul român al unui camion articulat a provocat o serie de accidente, sâmbătă seara, pe autostrada B22. Poliția a aflat rapid și cauza: "căpitanul autostrăzii" avea aproape 2,5 la mie  alcool în sânge.

Șoferul român, în vârstă de 40 de ani, a avut primele probleme cu autotrenul său articulat pe drumul dinspre Hollfeld în direcția Bayreuth. La scurt timp după Schönfeld, într-o curbă, a rupt oglinda retrovizoare dreapta a unui automobil, condus de un șofer, în vârstă de 24 de ani, din districtul vestic al orașului Bayreuth. Ambele părți implicate în accident s-au oprit și au convenit amiabil asupra daunelor.

Ulterior, românul și-a continuat drumul, dar a accidentat un stâlp de semnalizare, iar, câțiva metri mai încolo, un alt semn de circulație. Dar asta nu a fost tot: la ultima încercare de a parca, românul a manevrat camionul său articulat și s-a izbit de gardul unei grădini și de un gard viu al proprietății private, transmite nordbayern.de.

În timpul anchetei privind accidentul, polițiștii de la secția de poliție din Bayreuth-Land au observat că șoferul camionului se afla sub influența alcoolului. Un test a arătat că șoferul avea o alcoolemie de 2,46 la mie în sânge.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în această serie de accidente. Cu toate acestea, au fost înregistrate pagube materiale, în valoare totală de aproximativ 6000 de euro. Camionul său cu remorcă a trebuit să fie tractat. Polițiștii i-au cerut românului efectuarea unei analize de sânge. În plus a fost deschis un dosar pentru punerea în pericol a traficului rutier. Din cauza nivelului ridicat de alcoolism, românul și-a petrecut noaptea în custodia poliției.

Un alt șofer român, în vârstă de 39 de ani, care se afla la volanul unui camion cu remorcă,  a provocat un accident rutier, în timp ce conducea, joi, pe autostrada B20, dinspre Marktl, în direcția Burghausen, 

 

Germania. Șofer român de camion, vinovat de producerea unui accident rutier. Victima a fost târâtă zeci de metri 

 

La un moment, românul a vrut să schimbe pe banda dreaptă, dar nu a observat un automobil Seat Leon, care se îndrepta și el spre Burghausen, din sensul giratoriu, venind dinspre Mehring.

La volanul automobilului mic se afla un bărbat, de 21 de ani, din Burgkirchen. Acesta a încercat să accelereze pentru a evita o coliziune cu camionul românului, dar a ajuns pe acostament și a pierdut controlul volanului, relatează pnp.de.

A derapat și a fost târât de camionul articulat, de-a lungul parapetului de protecție, pe o distanță de aproximativ 50 de metri. Tânărul a fost transportat la spitalul din Burghausen, cu răni ușoare. Mașina sa a fost distrusă, prejudiciile fiind de circa 12.000 de euro.

Camionul și remorca au suferit pagube de aproximativ 7.000 de euro. La locul incidentului a intervenit Brigada de pompieri din Burghausen, cu cinci autospeciale și 19 persoane, care au curățat scurgerile de combustibil și au  dirijat traficul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel