Alegeri într-un oraș din Germania. Un muzician ROMÂN a ajuns în turul doi cu un fost polițist

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Candidatul Uniunii Creștin-Democrate (CDU) pentru postul de primar al orașului german Goerlitz, landul Saxonia, Octavian Ursu, un muzician originar din România, îl înfruntă duminică în turul al doilea de scrutin pe candidatul partidului Alternativă pentru Germania (AfD - considerat de extremă dreapta), fostul polițist Sebastian Wippel.

În primul tur, desfășurat în urmă cu trei săptămâni, reprezentantul AfD a câștigat 36,4% din voturi, în timp ce candidatul creștin-democraților cancelarului Angela Merkel a câștigat 30,3% din sufragii. Octavian Ursu a plecat din România în 1990.

Deși s-a clasat pe primul lor, Wippel a ratat obținerea unei majorități absolute. El ar putea face istorie devenind primul politician AfD care să ocupe cea mai înalta funcție într-o primărie din Germania, scrie dpa, citat de Ziare.com.

Alegerile de duminică sunt văzute că un test al preferințelor electoratului pentru alegerile regionale din Saxonia care vor avea loc pe 1 septembrie.

Ceilalți doi candidați în primul tur - Franziska Schubert din partea Verzilor și a Alianței Civice, care a câștigat 27,9% din voturi, și Jana Luebeck din partea formațiunii de extremă stânga Die Linke, care a câștigat 5,5 % din voturi - au ieșit din cursa.

Înaintea votului din orașul cu 56.000 de locuitori, situat la frontieră cu Polonia, actori și producători de la Hollywood și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o posibilă victorie în alegeri a AfD, amintește agenția germană de presă.

În cazul în care starea de spirit în viitor va fi "ura și xenofobie", producătorii ar putea fi opriți să vină în oraș, care se autodenumeste Goerliwood având în vedere numeroasele filme care au fost turnate acolo.

Aproximativ 46.000 de alegători sunt așteptați la urne de la 08:00 dimineață ora locală (06:00 GMT) .

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel