Germania. Trei români au aruncat în aer un bancomat, dar au plecat cu buzunarele goale

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Bancomatul aruncat în aer de români a rezistat exploziei. Foto: https://osthessen-news.de/
Bancomatul aruncat în aer de români a rezistat exploziei. Foto: https://osthessen-news.de/

Trei români care au aruncat în aer un bancomat în Germania au fugit de la locul faptei cu buzunarele goale. Aceștia au fost arestați imediat după explozie.

Trei români au fost arestați în Germania, fiind acuzați că au detonat un bancomat la Dipperz, lângă Fulda, pe 31 decembrie. Cei trei au fost arestați imediat după explozie, potrivit unui comunicat de presă al poliției regionale Osthessen.

Românii au injectat gaz în interiorul aparatului

 

Potrivit sursei citate, incidentul s-a petrecut vineri, 31 decembrie, în jurul orei 02.00. Cei trei români au încercat să arunce în aer bancomatul unei sucursale a unei bănci dintr-un parc industrial. Imediat după comiterea faptei, polițiștii din Fulda au sosit la fața locului, au demarat ancheta și au strâns probe criminalistice la fața locului.

Căutările inițiate imediat au implicat polițiștii din Franconia de Jos și Turingia și un elicopter de poliție. Astfel, ofițerii au găsit doi suspecți în vecinătatea sucursalei băncii și i-au arestat.

În cadrul cercetărilor ulterioare polițiștii din Fulda, au stabilit că cei doi bărbați, un tânăr român de 22 de ani din Frankfurt pe Main și un român de 28 de ani din Dietzenbach, sunt principalii suspecți în acest caz. Cei doi sunt acuzați că au acționat împreună pentru a arunca în aer bancomatul din Dipperz prin introducerea unui amestec de gaze și apoi aprinderea acestuia, pentru a sustrage banii din interior.

Bancomatul a rezistat exploziei

 

Bancomatul a rezistat exploziei, astfel încât românii au fugit cu buzunarele goale. Totuși, în urma exploziei au fost provocate pagube materiale de zeci de mii de euro. Mai multe geamuri de sticlă din sucursala băncii s-au spart în urma exploziei, fiind înregistrate avarii importante și ale bancomatului.

Judecătoria Fulda a emis mandate de percheziție pentru locuințele suspecților, vineri după-amiază (31 decembrie). În aceeași zi, un alt cetățean român, 23 de ani, a fost arestat în Dietzenbach.

La solicitarea parchetului din Fulda, primii doi suspecți arestați au fost aduși vineri (31 decembrie) în fața judecătorului de instrucție al Judecătoriei Fulda. El a emis mandate de arestare preventivă, cu acuzația de tentativă deosebit de gravă de furt și provocarea unei explozii. Amândoi au fost ulterior transferați la o închisoare din Hesse.

Român de 23 de ani a fost eliberat după terminarea anchetei poliției, urmând a fi cercetat în libertate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel