Germania, știre scandaloasă despre România. Ambasadorul României la Berlin, REACȚIE

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a trimis o scrisoare către agenția de presă Deutschee Presse Agentur. 

Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, a trimis, astăzi, o scrisoare către agenția de presă Deutschee Presse Agentur. Oficialul a cerut corectarea informațiilor conform cărora, la 1 Decembrie, România a sărbătorit 100 de ani de la anexarea unei părți din Ungaria.

„Este de neînțeles cum se poate ca o agenție de știri, fie ea și privată, nu de stat. Este o știre anonimă, este un fapt. Din moment ce o știre ar trebui să se reflecte în urma unei analize concrete, normale, este de neînțeles cum s-a publicat acest text. Este, în mod evident o eroare, care trebuie urgent corectată, ceea ce am și cerut redactorului șef. Un istoric poate critica evenimentele de la 1918, le poate privi critic, dar acestea nu pot fi reinterpretate", a declarat Emil Hurezeanu.

Amintim că Deutsche Presse Agentur a publicat un articol care a fost preluat de una dintre cele mai mari televiziuni din Germania, ZDF, în care se spune că românii au aniversat 100 de ani de la momentul în care au anexat o parte din Ungaria.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24