Germania. Șase afgani, călători ilegali într-un camion. Anchetatorii spun că au fost ajutați de traficanți români

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Germania. Șase afgani, călători ilegali într-un camion. Anchetatorii spun că au fost ajutați de traficanți români de persoane
Germania. Șase afgani, călători ilegali într-un camion. Anchetatorii spun că au fost ajutați de traficanți români de persoane

Șase tineri din Afganistan, cinci dintre ei minori, au ajuns, ieri, ilegal în Germania, ascunși în remorca unui camion. Unul dintre tinerii afgani a urcat pe acoperișul camionului, aflat în mișcare pe autostrada Inntal lângă Oberaudorf, pentru a atrage atenția șoferului și a participanților la trafic. După ce l-au văzut pe tânăr, urcat pe camionul în mișcare, mai mulți șoferi au alertat, imediat, poliția. Acum Poliția federală investighează cazul, încercând să-i identifice pe cei care au pus la cale călătoria ilegală.

Alertați de șoferi, ofițerii poliție de stat au descoperit, în remorca camionului, șase tineri, cetățeni afgani. Cinci dintre ei sunt încă minori. Anchetatorii presupun că cei care au organizat această călătorie periculoasă sunt din România. Camionul, înmatriculat în Bulgaria, a fost oprit de poliție la intersecția Oberaudorf. Din remorcă au coborât șase tineri. Niciunul dintre ei nu a putut prezentat acte de identitate. Aceștia au declarat că sunt cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani. 

Migranții au mai spus că au fost ajutați de câteva persoane în România, care le-au deschis remorca camionului, apoi au închis-o după ce toți au urcat. De altfel, în remorca în care au călătorit cei șase, poliția federală a găsit cărțile de azil, emise de autorități din România. Toate actele fusese rupte. Poliția federală i-a luat pe cei șase migranți în custodie și i-a dus la biroul poliției federale din Rosenheim. Acolo au fost îngrijiți și interogați, relatează wasserburger-stimme.de.

Cetățenii afgani au povesti că toată călătoria ilegală din Afganistan a avut loc în mai multe etape. Traseul lor a pornit din România. Au traversat Austria pentru a ajunge în Germania. În timp ce cei minorii au fost preluați de Biroul de asistență socială din Rosenheim, persoana adultă a fost trimisă la un centru pentru refugiați. După finalizarea anchetei polițiștilor, șoferul bulgar al camionului și-a putut continua călătoria. Bărbatul de 53 de ani nu știa că are călători clandestini în camion.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel