Germania. Român împușcat de polițiști într-o grădină publică: „Nu a existat nicio situație amenințătoare“. Agenții, cercetați

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 38 de ani a fost împușcat de polițiști în timpul unui control în Grădina Engleză din Munchen. Polițiștii au venit la solicitarea trecătorilor, care l-au remarcat pe bărbat comportându-se foarte ciudat. Acesta avea asupra sa un cuțit, pe care nu l-a pus jos în ciuda cererilor polițiștilor, astfel că autoritățile au făcut uz de armă.

Potrivit rapoartelor inițiale ale poliției, o patrulă în civil a fost trimisă la digul de la nord de Mittlerer Ring din Grădina Engleză din Munchen, după ce un trecător a raportat o persoană care se comporta suspect acolo.

În timpul controlului, bărbatul a ținut apoi în mână un obiect ascuțit, pe care nu l-a pus jos în ciuda cererilor repetate ale polițiștilor, având un comportament atipic și confuz. În schimb, el a îngenuncheat brusc și a scos un "obiect asemănător unei arme de foc".

Român împușcat de polițiști într-o grădină publică din Germania

 

Ofițerii care l-au împușcat miercuri, în jurul orei 18.00, pe român în apropiere de digul Oberfoehring din Grădina Engleză, pe care inițial voiau doar să îl verifice, se pare că s-au văzut expuși la o amenințare la adresa vieții și a integrității corporale.  Confruntați cu această amenințare, polițiștii au luat armele din dotare și au tras de mai multe ori "pentru a evita situația de pericol acut care exista pentru ei", continuă comunicatul de presă al poliției. Inițial nu se știa cu exactitate câte gloanțe au fost trase.

Cu toate acestea, în timpul operațiunii din Grădina Engleză de miercuri, nu a existat inițial niciun indiciu privind o situație amenințătoare. Acest lucru a apărut doar atunci când bărbatul a îngenuncheat, ceea ce probabil a însemnat că nu a mai fost posibil să se tragă o lovitură bine țintită în piciorul său.

„Nu a existat nicio situație amenințătoare“

 

Potrivit primelor cercetări, obiectul ascuțit și ascuțit era un obiect asemănător unui cuțit pe care suspectul și l-ar fi confecționat singur. "Obiectul asemănător cu o armă de foc" s-a dovedit a fi un pistol din plastic cu aspect înșelător de real, ale cărui dimensiuni și compoziție nu puteau fi deosebite la prima vedere de o armă reală, potrivit unui ofițer care se afla la fața locului.

Poliția din München fusese prezentă acolo cu mai multe mașini de patrulare. Un elicopter al poliției a fost, de asemenea, în acțiune, "pentru o privire de ansamblu", după cum a explicat un purtător de cuvânt. „Prin urmare, nu a existat niciun pericol pentru trecători“.

Agenții, cercetați pentru felul cum au utilizat armamentul

 

Bărbatul, potrivit primelor cercetări un român de 38 de ani din mediul persoanelor fără adăpost, a fost atins de glonț o dată în partea superioară a corpului. El a fost transportat la spital după ce a primit primul ajutor de către un medic de urgență și a fost operat mai târziu în acea noapte; starea sa era stabilă, a declarat joi poliția.

Așa cum se întâmplă de obicei în astfel de cazuri, când polițiștii trag și sunt rănite persoane, Biroul poliției criminale din Bavaria, în calitate de agenție independentă, investighează acum dacă utilizarea armelor de foc a fost legală. De obicei, armele de foc sunt securizate, iar ofițerii sunt interogați, totul în strânsă cooperare cu parchetul responsabil. În cazul de față, Departamentul de Investigații Penale din Munchen investighează, de asemenea, modul în care controlul ar fi putut escalada în prealabil.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel