Germania. Român anchetat, după ce a scos la drive test, pe Ebay, un Audi neasigurat și neînmatriculat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român și un rus sunt suspectați de complicitate la încălcarea Legii privind asigurarea obligatorie, a Legii privind impozitul pe autovehicule și a Codului fiscal, după ce au scos la vânzare un Audi neasigurat și neînmatriculat. Totul a fost scos la iveală după ce poliția a oprit mașina în cadrul unui drive test, evident neautorizat.

Ofițerii de la inspecția de poliție din Nordsaarland au pus capăt unui test drive al unui Audi neînregistrat și neasigurat în valea Lostertal în după-amiaza zilei duminică, 5 iunie. Un cetățean german în vârstă de 35 de ani din St. Ingbert a aflat de Audi-ul scos la vânzare după un anunț pe Ebay.

Român din Germania, anchetat după ce a scos la drive test, pe Ebay, un Audi

 

 
Înainte de a cumpăra mașina, a cerut să facă un test de conducere. Ghinionul cumpărătorului face că, exact atunci, un echipaj de patrulare se întorcea de pe A62 la secția de poliție din Nordsaarland, după ce ancheta privind un accident rutier fusese finalizată.

Ofițerii de poliție au oprit Audi-ul, au interzis continuarea deplasării și au inițiat proceduri penale pentru încălcarea Legii privind asigurarea obligatorie, a Legii privind impozitul pe autovehicule și a Codului fiscal.

Un cetățean român în vârstă de 45 de ani și un cetățean rus în vârstă de 41 de ani sunt suspectați de complicitate la aceste fapte. De asemenea, au fost inițiate proceduri penale împotriva acestora.

Un alt șofer român de TIR i-a lăsat mască pe polițiștii din Germania, după ce a ales o metodă cel puin inovatoare pentru a-și asigura încărcătura ca să nu alunece.

Vezi și: Germania. Un șofer român de TIR i-a lăsat mască pe polițiști. Ce metodă a inventat pentru a-și asigura încărcătura ca să nu alunece

 

Din cauza lipsei de asigurare a încărcăturii, un șofer român de camion a fost nevoit să oprească miercuri, în parcarea Hirschkopf de-a lungul A45 din Germania. În timp ce încărcătura amenința să alunece de pe camion, a legat-o rapid de o masă și o bancă din zona de odihnă.

În jurul orei locale 10:00, participanții la trafic, îngrijorați, au raportat că încărcătura unui camion românesc era pe cale să alunece de pe remorcă. Până când Poliția a reușit să depisteze camionul, șoferul român a observat deja el însuși problema și se îndrepta spre locul de odihnă Hirschkopf, din Dillenburg, landul Hessa din Germania. Acolo a folosit o măsură creativă pentru a preveni căderea de pe remorcă a unor părți din încărcătura sa, mai multe pachete de foi trapezoidale cu o greutate totală de 5,3 tone. A luat mai multe curele, le-a atașat de o masă și bancă de beton și le-a tensionat.

Poliția a fost puțin surprinsă când s-a uitat mai atent la această operațiune de salvare neconvențională. „O combinație între asigurarea incorectă a încărcăturii, utilizarea curelelor metalice de tensionare care s-au prăbușit sub greutatea încărcăturii și utilizarea unei semiremorci necorespunzătoare”, potrivit poliției germane, „au făcut ca încărcătura să stea periculos de înclinată”.

După ce tabla trapezoidală superioară a fost reîncărcată cu o macara și asigurarea încărcăturii a fost aprobată de Poliție, oamenii legii au permis vehiculului să-și continue drumul.

Citește mai multe în continuare AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel