Germania: produsele tradiționale românești, apreciate la Stuttgart

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Zilele acestea, produsele tradiționale românești se numără printre vedetele Olimpiadei Gastronomice de la Suttgart.

Bucătari şefi din întreaga lume au gustat, în premieră, produse alimentare tradiţionale bihorene, la Olimpiada gastronomică de la Stuttgart, ce are loc în perioada 14 - 19 februarie, a anunţat, marţi, unul dintre organizatorii degustării, Nicolae Pop.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de către iniţiatorul conceptului "Good Chefs Oradea", Nicolae Pop, la degustarea organizată luni, au participat conducerea World Association of Chefs Societies, inclusiv preşedintele Thomas Gugler, şefii bucătarilor din mai toate ţările participante la Olimpiadă, dar şi echipele naţionale de seniori şi juniori ale României.

 

Produsele tradiționale românești, apreciate în Germania

 

"Degustarea a avut loc chiar la standul World Chefs Village. Produsele oferite spre degustare au fost oferite gratuit de producătorii bihoreni, cărora le mulţumim! De asemenea, mulţumim şi conducerii Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT) România, în special preşedintelui Ştefan Bercea, lui Paul Siserman şi Adrian Neag, pentru oportunitate şi pentru munca de pregătire a mesei. Degustătorii au fost încântaţi", a declarat Nicoale Pop.

Masa bihoreană a adunat cele mai reprezentative produse tradiţionale acreditate, de la pâine până la ceaiuri, dar şi mai multe produse ecologice, precum fructonatele create printr-o metodă inovativă premiată mondial ori zacusca eco de ciuperci, siropuri şi dulceaţă eco din cătină, trufe din Ţara Beiuşului, pastramă de vânat, cârnaţi, jumări şi salam de mangaliţă, păstrăv afumat cu brad, pate din ficat de păstrăv, caşcaval din lapte organic de capră, diverse sortimente de miere, fructe uscate.

Degustătorii au avut ocazia să savureze prima bere sălbatică românească, fermentată pe coacăze negre, pălincă de gutui, vin de Diosig, must concentrat, suc din fructe presate la rece, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel