Germania. Poliția amplifică CONTROALELE: români cu amenzi neplătite sau condamnați la închisoare, depistați în trafic

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Poliția din Germania continuă controalele în trafic pentru depistarea cetățenilor certați cu legea, precum și a celor care au intrat recent în țară fără să se înregistreze online.   

Miercuri, 27 ianuarie, ofițerii Inspectoratului Poliției Federale din Berggießhübel au verificat pe A17 un român de 24 de ani care figura în baza de date cu o condamnare pentru furt. Tânărul și-a plăti amenda de 450 de euro pe loc și astfel a evitat să fie trimis după gratii.

La scurt timp, Poliția Federală a verificat un alt român în vârstă de 24 de ani care fusese amendat pentru jaf și extorcare, dar încă nu plătise sancțiunea. Din acest motiv, risca o pedeapsă alternativă de 89 de zile de închisoare. A avut noroc cu un prieten care i-a plătit amenda de 2.670 euro, astfel că acum se poate bucura de libertate.

În aceeași zi, polițiștii au verificat un BMW care circula pe A17 în direcția Dresda. Când șoferul, un român în vârstă de 28 de ani, a fost verificat, s-a dovedit că avea un mandat de arestare pe numele său. Tânărul a fost condamnat la 2 ani și o lună de închisoare în 19 cazuri de furt calificat. Românul a fost arestat și dus la cea mai apropiată închisoare.

La scurt timp după miezul nopții, un român în vârstă de 42 de ani a mers direct de pe A17 la închisoare. Tânărul de 42 de ani a fost condamnat în aprilie 2020 la o pedeapsă de 5 luni de închisoare pentru furt, pedeapsă pe care nu a executat-o niciodată.

Joi, a fost depistat în trafic un român în vârstă de 31 de ani, condamnat pentru furt, dar care nu a fost pedepsit. Ofițerii poliției federale l-au verificat pe tânărul de 31 de ani, joi, la ora 10:20, pe autostrada A17, la volanul unei autoutilitare. Tânărul de 31 de ani și-a putut continua călătoria după ce a plătit amenda restantă în valoare de 300 de euro.

Sursa: Comunicatul oficial al Poliției (limba germană)

Ample controale în Germania

 

Așa cum ȘtiriDiaspora a relatat și ieri, autoritățile din această țară au demarat ample controale în cadrul cărora verifică respectarea restricțiilor de intrare pe teritoriul național. 

Astfel, zilele trecute, mai mulți români care au intrat în Germania fără să se înregistreze online sau să aibă efectuat un test COVID au fost amendați.

Vezi aici detalii: Români, AMENDAȚI cu mii de euro în Germania pentru că au intrat în țară fără înregistrare și fără test

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel