Germania. Om de afaceri şi soţia sa, jefuiţi de doi români. Hoţii au furat 114.00 de euro şi un pistol. Victimele, legate cu cabluri

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
politisti_germani_caine_lup
politisti_germani_caine_lup

Un român a fost prins de oamenii legii din Iaşi după ce a spart o casă în Germania. Complicele său este încă căutat de poliţişti. Cei doi au reusit să intre în casa unui om de afaceri, de unde au furat 114.00 de euro şi un pistol Heckler & Koch. În timpul jafului victimele au fost legate cu cabluri și amenințate cu un cuțit.

 

Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis cererea de extrădare formulată de autoritățile germane, în cazul lui Stas Malașevschi."Instanța admite sesizarea formulată de Tribunalul Offenburg (Germania) pentru executarea mandatului european de arestare emis pe numele persoanei solicitate Stas Malașevschi, în vederea cercetării pentru comiterea unor infracțiuni. Constată că persoana solicitată a consimțit la predare. Dispune predarea persoanei solicitate către Tribunalul Offenburg. Menține starea de arest a persoanei solicitate pentru 30 de zile. Definitivă", au precizat magistrații ieșeni.

 

Omul de afaceri şi pe soţia sa legaţi cu un cablu

 

Hoţii l-au legat cu un cablu pe omul de afaceri, cât şi pe soţia sa, ameninţându-i cu un cuţit. „Subiectul, care purta mască, și un complice neidentificat până acum, de asemenea mascat, au intrat pe proprietatea complet înconjurată de apă a părții vătămate, care locuiește acolo într-o vilă. La început, infractorii au doborât victima, care stătea pe terasă, iar, ulterior, pe soțul ei, care fusese trezit de țipetele femeii. După o scurtă altercație, în cursul căreia bărbatul victimă a suferit răni ușoare, ambele victime au fost legate cu cabluri și separate una de cealaltă", au povestit oamenii legii.

"Infractorii l-au forțat pe Jürgen G. să deschidă un seif din dormitorul vilei, din care au luat aproximativ 28.000 de euro în numerar și un pistol Heckler & Koch USP, de calibrul 45 ACP, în valoare de aproximativ 750 de euro. Mai mult, suspecții au furat mai multe ceasuri de lux, în valoare de aproximativ 65.000 de euro, precum și aur în valoare de aproximativ 20.000 de euro", au mai menționat anchetatorii.

 

Jaf, comis pe 13 mai 2020, în vila omului de afaceri din Kehl

 

Anchetatorii germani spun că hoţul l-a luat pe omul de afaceri german și l-a dus în pivnița vilei şi l-a forțat să deschidă seiful amplasat acolo. Într-un moment, soţia a reușit să activeze o alarmă din dormitor, care a declanșat un semnal acustic și optic. Subiectul s-a întors cu victima la parter și a lovit-o o dată în față pe soţie. Ca urmare, femeia a suferit o umflare a ochiului drept și durere. Subiectul și complicele său au părăsit apoi casa, prin verandă. Proprietatea furată valorează aproximativ 114.000 de euro, au subliniat magistrații germani, conform BZI.ro.

Jaful a fost comis pe 13 mai 2020, în vila omului de afaceri din localitatea germană Kehl. Oamenii legii au demarat o anchetă sub acuzaţiile de furt armat sau organizat şi jaf grav, precum şi extorsiune şi vătămare corporală. Codul Penal german prevede o pedeapsă maximă de 15 ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel