Germania: Monument al eroilor români din Primul Război Mondial

Tudor Curtifan / 10 oct 2018, 08:34 Salveaza PDF Comentarii

Un monument pentru eroii români din Primul Război Mondial a fost inaugurat în oraşul german Worms, landul Renania-Palatinat.

Marţi, 9 octombrie, în oraşul german Worms, landul Renania-Palatinat, în prezenţa secretarului de stat Nicolae Nasta, a avut loc ceremonia de inaugurare a Monumentului eroilor români din Primul Război Mondial din Cimitirul Auf Der Hochimer Hohe.

Partea germană a fost reprezentată de primarul oraşului Worms, Michael Kissel.

Evenimentul a cuprins o ceremonie militară şi religioasă de sfinţire a monumentului şi rostirea solemnă a numelor celor 168 de militari români care şi-au pierdut viaţa în lagărul de prizonieri care a funcţionat în această localitate, în timpul Primului Război Mondial.

Construcţia monumentului a fost finanţată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, şi realizată cu sprijinul Primăriei oraşului Worms. Finalizarea acestui proiect a creat cadrul pentru organizarea unor manifestări comemorative pentru cinstirea memoriei militarilor români căzuţi pe teritoriul Germaniei.

În semn de recunoştinţă, la finalul ceremoniei, participanţii au depus coroane şi jerbe de flori la monument.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor organizate de statul român pentru marcarea Centenarului Primului Război Mondial, conflict armat la finalul căruia, poporul român a realizat proiectul de uniune naţională - Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy