Microbuz din România, cu 30 de suflete la bord, BLOCAT în GERMANIA: Condiții BARBARE de transport

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un șofer român a fost oprit de poliția din Karlsruhe, Germania și amendat pentru că încălca regulile privind siguranța animalelor. Avea 28 de câini și două pisici în mașină, cu destinația Anglia. Toate animalele au fost duse la adăposturi din Germania.

Mai multe încălcări ale reglementărilor privind bunăstarea animalelor și bolile animalelor au fost descoperite duminică, 25 octombrie 2020, de către medicul veterinar oficial și inspectorul de igienă veterinară din orașul Karlsruhe în timpul inspecției unui transportator de animale, pe care poliția l-a oprit.

Microbuzul venea din România cu destinația Anglia și avea la bord 28 de câini și două pisici, a informat primăria Karlsruhe, într-un comunicat de presă. Aproape toate animalele fuseseră plasate de diferite organizații de binefacere a animalelor și se îndreptau către noii lor proprietari din Germania, Olanda și Marea Britanie.

Condiții BARBARE de transport

 

Autoritățile germane au descoperit că în timpul transportului aproape toate animalele au avut prea puțină libertate de mișcare în cuștile lor și nu primiseră apă de  mult timp. De asemenea, nu a existat așternut adecvat pentru a absorbi excrementele animalelor. Unii dintre câini ar fi trebuit să petreacă aproape 72 de ore în spațiile închise din mașină, înainte de a ajunge la destinațiile lor.

În plus, vehiculul nu era omologat pentru transportul animalelor, documentele de omologare ale companiei de transport nu au putut fi prezentate și unul dintre șoferi nu avea permis adecvat pentru transportul animalelor vii. Mai mult, aceștia nici nu au putut prezenta certificatele de sănătate și pașapoartele necesare pentru toți câinii.

Câinii și pisicile au fost duse la adăpostul pentru animale din Karlsruhe, iar unele dintre ele au fost deja adoptate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel