Germania. Mai mulți români „vând” ziare pentru „o țigară”: „Sunt atipici, ciudați și agresivi”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Germania. Mai mulți români „vând” ziare pentru „o țigară” „Sunt atipici, ciudați și agresivi”
Germania. Mai mulți români „vând” ziare pentru „o țigară” „Sunt atipici, ciudați și agresivi”

O bandă de cerșetori români a fost luată, ieri, în vizor după ce au fost surprinși, în Leipzig, Germania, că vindeau ziare „Kippe” pentru „o țigară”.

Fiecare euro contează pentru vânzătorii „Kippe”, relatează jurnaliștii germani. Însă o bandă de cerșetori români încearcă din nou și din nou să obțină multe ziare stradale pentru a cerși agresiv.

„Am cerut ajutor biroului de ordine publică și poliției de mai multe ori. Dar nu prea rezolvăm problema”, spune Markus Dork, reprezentant în vânzările „Kippe”.

Oamenii din Leipzig se plâng în mod repetat că au fost abordați de vânzători „atipici, ciudați”, care nu vindeau, ci își doreau doar banii.

 

„Dau un ziar pe o țigară”

 

„Din câte știm, sunt toți români. Ei sunt vânzători neînregistrați care dau un ziar pe o țigară”, mai spune Markus Dork.

11.000 de exemplare ale revistei stradale sunt tipărite în fiecare lună. Anul trecut, fiecare număr a fost numerotat, astfel încât canalele de vânzare să poată fi urmărite. În plus, în prezent nu sunt acceptați vânzători noi. Toți vânzătorii înregistrați nu cerșesc „țigara”.

Markus Dork îi sfătuiește pe oamenii din Leipzig să ceară vânzătorului să prezinte actul de identitate în caz de îndoială.

„Avem și noi foști cerșetori, inclusiv din România, care acum vând serios. Vă rog să faceți cu adevărat o distincție”, conchide Markus Dork.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel