Germania. Mai mulți români au intrat cu forța într-o secție de poliție și au încercat să elibereze un tânăr acuzat de viol 

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Credit foto: Thomas Plettenberg via merkur.de
Credit foto: Thomas Plettenberg via merkur.de

Incident grav de securitate în Miesbach, un oraș din landul german Bavaria. Mai mulți români au luat cu asalt o secție de poliție și au încercat să elibereze un tânăr de 22 de ani acuzat de agresiune sexuală a unui minor. Potrivit presei germane, cei care au provocat scandalul sunt romi de origine română.

Un grup de romi de naționalitate română a luat cu asalt o secție de poliție din orașul german Miesbach și au încercat să elibereze un tânăr de 22 ani. Cei care au provocat scandalul și au bătut un polițist susțin ca tânărul este nevinovat și că a fost comis un abuz.

Tânărul este acuzat de hărțuirea sexuală a unui minor

 

Potrivit publicației Merkur.de, incidentul s-a petrecut marți, 10 august, fiind nevoie de intervenția forțelor speciale de ordine pentru a dispersa mulțimea nervoasă. 

Totul a început de la arestarea unui tânăr de 22 de ani a fost arestat, luni seara. El este acuzat că a agresat sexual un băiat de 4 ani într-o toaletă publică din Hausham.

Potrivit poliției, bărbatul a fost arestat provizoriu pe baza probelor unui martor.

A fost nevoie de intervenția forțelor speciale și a unui elicopter

 

Marți, în jurul prânzului, aproximativ 20-25 de membri ai familiei sale au mers la secția de poliție locală și au încercat să-l elibereze pe cel arestat. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, românii au fost "foarte agresivi” și au luat cu asalt secția de poliție. Rudele tânărului au aruncat cu pietre și pantofii, au smuls ușa din balamale și au aruncat-o.

Agenții au respins atacul cu spray de piper și bastoane, fiind răniți câțiva dintre atacatori. Un ofițer de poliție a fost, de asemenea, ușor rănit, după ce a primit un pumn în față.

Forțele de poliție au fost suplimentate, fiind ridicat în aer un elicopter pentru a-i urmări pe atacatorii care au încercat să fugă cu mașinile.   

Începând cu ora 13.30, un purtător de cuvânt al poliției a descris situația drept "stabilă", fiind disponibilizate efective importante de agenți.

Românul a rămas în custodia autorităților, urmând să fie prezentat unui judecător.  

germania-grup-romani-sectie-de-politie-merkur

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel