Germania înregistrează un nou record de cazuri, cu 21.506 de contagieri în 24 de ore

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Germania a înregistrat un nou maxim de contagieri depăşind 20.000 de cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 166, conform datelor publicate de Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor infecţioase (RKI), citate de EFE.

Autorităţile sanitare au raportat 21.506 noi cazuri într-o singură zi, astfel încât numărul total al infectărilor confirmate în întreaga ţară a crescut la 619.089 de la depistarea primului caz la sfârşitul lunii ianuarie, iar bilanţul total al deceselor a ajuns la 11.096 de morţi.

RKI estimează că aproximativ 402.500 de persoane au depăşit boala, în timp ce numărul cazurilor active este de aproximativ 205.500.

Pe ansamblul ţării, incidenţa acumulată în şapte zile se situa joi la 126,8 de cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit unui raport publicat joi după-amiază.

 

„O persoană infectată cu SARS-CoV-2 contagiază o altă persoană”



Rata de reproducere (R), care ia în considerare infecţiile produse într-un interval de şapte zile faţă de perioada similară anterioară şi care reflectă progresia contagierilor, este de 0,93, ceea ce înseamnă că 100 de persoane infectate au infectat alte 93.

„În ultimele zile, valoarea R a scăzut uşor şi se situează sub 1, însemnând că, în medie, o persoană infectată cu SARS-CoV-2 contagiază o altă persoană”, a avertizat RKI.

Numărul pacienţilor internaţi la unităţile de terapie intensivă a ajuns la 2.653, dintre care 1.422 sunt conectaţi la ventilatoare.

Germania se află într-o carantină parţială până la sfârşitul lunii, cu scopul de a încetini răspândirea coronavirusului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel