Germania, experiment Kentler. Copil român, victima teribilului procedeu științific: „De la 6 la 17 ani. O dată pe săptămână”

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un experiment teribil a avut loc timp de mai multe decenii în Berlinul de Vest, Germania. Un profesor de psihologie a dat în plasament copii ai străzii unor pedofili, sub pretextul că pot deveni părinţi iubitori. Printre cei care au trecut prin infern se află cel puţin un copil din România. Totul a avut loc cu complicitatea celor de la serviciile sociale şi a autorităţilor de atunci, care au semnat făra întrebări dosarele de adopţie.

„Experimentul Kentler” a început la sfârsitul anilor '60. Un celebru sexolog german, Helmut Kentler, a venit cu ideea de a plasa copii fără adăpost sau orfani din Berlinul de Vest unor pedofili. Şi-a justificat demersul prin faptul că bărbaţii pot deveni părinţi iubitori.

„Era pur şi simplu convins că acei copii şi adolescenţi din familii destrămate vor avea parte de o experienţă pozitivă, care să îi ajute. Aveau un loc unde să doarmă la aceşti bărbaţi, îşi spălau hainele şi, uneori, primeau şi ceva de mâncare. În acelaşi timp, exista şi contact sexual. Era o înţelegere de tip barter”, spune Theresa Nentwich, politolog, potrivit Observator.

Serviciile sociale au semnat astfel de dosare de tutelă, iar pedofilii deghizaţi în părinţi adoptivi au primit şi indemnizaţii pentru îngrijirea copiilor.

 

„Au trecut câteva luni şi apoi m-am trezit cu el la casa de copii”

 

Totul a ieşit la iveala acum câţiva ani, când două dintre sutele de victime, printre care şi un copil din România, au vorbit despre traumele prin care au trecut.

„Cu mine, de la 5 ani la 14 ani, cu el de la 6 la 17 ani. O dată pe săptămână”, spune Sven, victimă din România.

Pentru a-i proteja identitatea tânărului român, reporterii îi spun Sven. Pedofilul în casa căruia a ajuns l-a văzut într-un spital, unde ajunsese de pe străzi.

„Practic, peste noapte, cum am mai spus, l-am văzut pe acest bărbat de 3-4 ori cât am fost în spital, înainte de a-l cunoaşte personal. Au trecut câteva luni şi apoi m-am trezit cu el la casa de copii”, a mai adăugat Sven.

 

„Au fost abuzuri sexuale, copiii erau neglijaţi”

 

Din orfelinat a ajuns în patul pedofilului. Abuzurile au început în 1989. Nici acum nu a reuşit să treacă peste aceste traume, deşi au trecut 30 de ani. Locuieşte singur într-un mic apartament şi este şomer.

„Au fost abuzuri sexuale, copiii erau neglijaţi, erau izolaţi de lumea înconjurătoare, pur şi simplu li s-a luat dreptul la copilărie”, mai adaugă Theresa Nentwich, politolog.

Celebrul sexolog german a încercat până în 1996 să-i convingă pe cei de la Universitatea din Hanovra că pedofilia trebuie legalizată. Nu s-a lovit de opoziţia niciunui coleg.

Helmut Kentler a murit în 2008. El nu a fost niciodată anchetat de autorităţile germane. Nici complicii săi nu au fost vreodată traşi la răspundere. Victimele cer acum, din nou, să li se facă dreptate.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy