Germania. Doi români, prinși cu 62 de sticle de alcool în portbagaj: "Mergem acasă să petrecem!"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Doi români au fost prinși cu nu mai puțin de 62 de sticle de alcool în portbagaj. Întrebați de oamenii legii ce fac cu atât de multă băutură, cei doi au spus că merg acasă, în România, unde plănuiesc să dea o petrecere.  

Incidentul s-a petrecut, duminica trecută, atunci când ofițerii vamali Lindauer au prins doi tineri care făceau contrabandă cu alcool pe Autobahn 96, lângă intersecția Weisensberg.

Potrivit unui comunicat al Biroului Vamal principal din Ulm, cei doi români se deplasau într-o mașină, iar în portbagaj aveau un total de 62 de sticle de băuturi spirtoase diferite. Ei au spus că au cumpărat băuturile din mai multe țări UE și că "au vrut să petreacă" în țara de origine.

Din cauza numărului mare de sticle și a împrejurărilor în care au fost verificați, vameșii au presupus că băutura este deținută în scop comercial și au taxat alcoolul cu 225 de euro.

În plus, cei doi au fost puși să plătească și o amendă, tot în cuantum de 22 de euro.

Doar după ce au plătit suma totală, cei doi români și-au putut continua călătoria.

Miercuri, polițiștii germani au depistat hoți români întâmplător în trafic. 

 

Mercedes cu trei români, tras pe dreapta. Ofițerii au găsit în mașină un portofel cu bani furat de la un pensionar

 

Ofițerii din Osnabrück au oprit, marți, în jurul orei 18.50, un Mercedes E320, înmatriculat în România. În automobil se aflau trei bărbați români de 21, 24 și, respectiv, 27 de ani, fără domiciliu stabil în Germania, dar care aveau afaceri în Duisburg.

Patrula de polițiști a verificat automobilul românilor pe autostrada 1, în apropiere de Osnabrück. În timpul controlului, unul dintre bărbați a încercat să se debaraseze discret de un card de credit, care aparținea unui bărbat, de 79 de ani, din Marl. Românul a aruncat cardul de credit sub mașină.

Luat la întrebări de oamenii legii, românul a explicat că a găsit cardul pe stradă și că nu l-a predat încă polițiștilor, scrie recklinghaeuser-zeitung.de.

Investigațiile efectuate de agenți au arătat că acel card fusese furat de la un bărbat, de 79 de ani, din Marl. De asemenea, sub mașina românilor, agenții de poliție au găsit portofelul și banii furați de la victimă. Suspecții au insistat că au găsit și portofelul pe stradă. 

În mașină, ofițerii au găsit pungi de la un lanț de farmacii. Pe lângă articolele de igienă, pungile conțineau o duzină de pachete de țigări. Când au fost întrebați despre chitanțe și magazinele de unde au fost cumpărate produsele, românii s-au contrazis în declarații. În torpedou, ofițerii au mai găsit un iPhone 13, aparent nou-nouț, suspect că a fost furat. După consultarea cu procuratura, bunurile suspecte că au fost furate au fost confiscate.

Cercetările ulterioare privind Mercedesul au arătat că acesta nu mai este înmatriculat din iulie 2021. De asemenea, nu există o asigurare de răspundere civilă.

Plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare ale vehiculului au fost, de asemenea, reținute de polițiști. Cei trei români au fost eliberați din arestul poliției la miezului nopții și au putut pleca, dar fără mașină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel